vidám hangulatú rendezvény

2018.09.24. 21:14

Megszépült az óvoda, új tűzoltóautót adtak át Horvátzsidányban, káposztafesztivált is tartottak

Vidám hangulatú rendezvényen ünnepeltek a horvátzsidányiak, káposztafesztivált és falunapot tartottak, ahol átadták a felújított óvodát és az új tűzoltóautót.

Vas Népe

Ágh Péter és Krizmanich István a felújított óvodának örülő gyerekekkel Fotó: Ohr Tibor

Megtelt élettel szombaton a horvátzsidányi iskola udvara, káposztafesztiválra és falunapra várták a látogatókat a szervezők. A rendezvényt Horvátország magyarországi nagykövetsége is támogatta, hiszen a horvát ajkú falu mindig fontosnak tartotta a kisebbségi hagyományőrzést. Már reggel hozzáláttak a káposztás ételek elkészítéséhez, tíz órától pedig futballmérkőzéseken küzdöttek egymással a sport szerelmesei. A falunap résztvevői közösen fogyasztották el az ebédet, majd ünnepélyesen is átadták a felújított óvodát. Krizmanich István polgármester elmondta, hogy a korábbi energetikai felújítás után most az óvoda belső és külső tereinek rendezése is megvalósulhatott, melynek részeként a park is meg szépült.

 

Köszönetet mondott Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, aki – a polgármester szavai szerint – mindig segíti a falu törekvéseit. A helyi önkéntes tűzoltó egyesület új tűzoltóautóval gyarapodott, melyet szintén e jeles napon mutattak be a falu lakóinak. Az átadón elhangzott: rövid idő alatt gyűlt össze az a több millió forint, melynek köszönhetően az önkéntes tűzoltó egyesület Ausztriából meg tudta vásárolni az új gépjárművet. Ágh Péter elmondta, hogy az óvoda átadásával és a település lakóinak összefogásából vásárolt új tűzoltóautóval egy napon két példát is látni arra, hogy Horvátzsidány erős, a jövőben bízó, összetartó közösség. Az egész napos rendezvényen színes kulturális programok is emelték a falunap színvonalát, a Csemete bábszínház gyermekműsora mellett pedig kisfilmeket vetítettek a múltbéli rendezvényekről, valamint kulturális műsorral, tűzgyújtással és hajnalig tartó bállal tették feledhetetlenné az idei horvát zsidányi falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában