Sheldon Cooper ugrált volna örömében

2018.09.10. 10:00

Mindenki rácsodálkozott az élethű szerelvényekre a szombathelyi vasútmodell-kiállításon

Több mint féltucatnyi ember mintegy 12–14 órányi hozzáértő munkájának köszönhetően péntek reggeltől várta az érdeklődőket a vasútmodell-kiállítás.

SZMK

Kurucz Lilla, Szász Olivér és Szász Gábor is élvezte a modellvasutakat Fotó: Nagy Jácint

Az első napon iskolai csoportokat hoztak el a pedagógusok – a szombathelyi iskolák örömmel éltek a látogatás lehetőségével. A kisdiákok egyébként nem csak nézelődhettek, hanem játszhattak is a vonatokkal egy kijelölt területen – mondta el kérdésünkre Bedőcs Tamás, a Szombathelyi Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület vezetőségi tagja.

 

Ez a lehetőség egy olyan egyesületi tagnak köszönhető, aki már elhunyt, ám a civil szervezetre hagyta a saját gyűjteményét – a gyerekek legnagyobb örömére. A hatalmas teremben tizenegy szerelvény mozgott, több típusú hídon, tájon, alagúton mentek át a vonatok. A színházterem méretű kiállításnak a városban kevés hely adhat méltó otthont – a Don Bosco Művelődési Ház az egyik ilyen lehetőség – mondta el Bedőcs Tamás, aki szerint az egyik emeletes üzletközpontban volt ehhez hasonlóan jó építkezési lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában