Nyílt nap és búcsú

2018.09.17. 07:00

Sikertörténet: Húsz éve működik Bükön a Nestlé gyára

Számos játék várta a dolgozók családjait a Nestlé nyílt napján, amely a büki gyár huszadik születésnapi ünnepsége volt, és itt köszönt el az eddigi gyárigazgató, Kai Herzke.

VN

Majthényi László, a vasi közgyűlés elnöke, Kai Herzke, a Nestlé Purina leköszönő igazgatója és Németh Sándor, Bük polgármestere

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Majthényi László, a vasi közgyűlés elnöke, Kai Herzke, a Nestlé Purina leköszönő igazgatója és Németh Sándor, Bük polgármestere
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

– Minden bükinek minden jót kívánok – így zárta magyarul elmondott beszédét Kai Herzke, a Nestlé Purina gyár leköszönő igazgatója. Öt évig vezette a büki üzemet, amely idén húszéves. A húsz év alatt meghatározó gazdasági egység lett nemcsak Vas megyét, hanem az egész régiót nézve – emelte ki az igazgató. Sorolta, hogy ma már 42 országba naponta 52, állateledellel megrakott kamion indul az üzemből, ahol eddig 66 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg és egyre több helyi mezőgazdasági beszállítóval dolgoznak együtt. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke a közgyűlés oklevelét és a Vas megyei közgyűlés elnökének emlékérmét is átadta a távozó igazgatónak munkája elismeréséül.

– Sikertörténet a húsz év a gyár mellett a település életében is

– hangsúlyozta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Megköszönte az együttműködést, hiszen a Nestlé nemcsak munkát adó üzem Bükön, hanem kapcsolódik a turizmushoz is. Kai Herzke személyes érdeklődését és társadalmi szerepvállalását is kiemelte a polgármester. A távozó igazgató úgy fogalmazott, különleges volt az életében ez a néhány év. Utódját már kijelölték, folyik a vezetői átadás-átvétel a büki üzemben. Azonban a kanadai London 401 Factory gyárból érkező Arthur van Raalte még nem tudott itt lenni a jubileumi ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában