könyvbemutató

2018.09.11. 10:00

Szülőföldjén, a Nádasdy-várban ünnepelte születésnapját az olimpiai bajnok

Szülőföldjén, a Nádasdy-vár dísztermében ünnepelte 70. születésnapját Hegedüs Csaba olimpiai bajnok, korábbi birkózó szövetségi kapitány és elnök. Az ünnepségen mutatták be most megjelent, Mr. Tus-tankönyv című kötetét.

Pajor András

Kondora István, Hegedüs Csaba és dr. Szijártó Valéria Sárvár olimpiai bajnokának 70. születésnapi rendezvényén

Fotó: Pajor András

– Ezt a könyvet az élet írta, ez Hegedüs Csaba élete.

Így lesz valakiből könyv és így lesz hamarosan szobor is, mert bejelentem, hogy Sárvár városa az elkészülő sportcsarnok mellett szobrot állít szülöttének, a 100. magyar olimpiai bajnoknak – szólt köszöntőjében Kondora István polgármester.

A Ma’mint’Ti színjátszó csoport adott műsort a barátokkal, ismerősökkel zsúfolásig megtelt teremben. A város ajándékát, Kondor János festőművész alkotását dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző és Kondora István adta át a város ünnepelt díszpolgárának. A Vas Megyei Közgyűlés Elnökének Emlékplakettjét Majthényi László adományozta Hegedüs Csabának. – Amikor annak idején kisgyerekként itt álltam a sárvári vár lovagtermében, akkor határoztam el, hogy egyszer én is híres leszek – kezdte személyes hangú köszönőbeszédét Hegedüs Csaba. Én is csak egy józan gondolkodású, egyszerű ember vagyok, aki mindennap tett néhány lépést a céljai felé. És most újra itt vagyok és visszatekintve pályafutásomra ugyanazt a nyugalmat érzem, mint amit kezdetben édesanyám mellett éreztem – tette hozzá meghatottsággal a hangjában.

Kondora István, Hegedüs Csaba és dr. Szijártó Valéria Sárvár olimpiai bajnokának 70. születésnapi rendezvényén
Fotó: Pajor András

– A Mr. Tus-tankönyv valójában egy tanító könyv, amiben új alapokról mutatom be a birkózás értékeit. Hatvan év tapasztalatait foglaltam össze ebben a saját kiadásban megjelent kötetben, aminek tervezzük a folytatását – mondta Hegedüs, amint átadta a város vezetőinek a könyv egy-egy példányát. Az ünnepség végén felszelt születésnapi tortából minden jelenlévő kapott egy szeletet, még emlékezetesebbé téve a 70 éves sárvári bajnok születésnapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában