Ünnepség

2018.09.23. 07:00

Több száz szeletes torta lesz Répcelakon

Felavatnak egy új Szent István-szobrot, kiállítás nyílik, díjakat adnak át, felszelik a város óriási, több száz szeletes tortáját. Itt lesz Keresztes Ildikó és koncertet ad a Kowalsky meg a Vega is.

VN

Idén ünnepli Répcelak első írásos említésének 750. évfordulóját. Ebből az alkalomból szeptember 29-én, szombaton egész napos programmal készül a város. 10 órakor lesz a kibővített helytörténeti gyűjtemény átadása a múzeumban. A kiállítást majd Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója mutatja be. 11 órakor Hálaadó ökumenikus istentisztelet kezdődik a település 750 évéért. Azt követően 11.45-kor a Szent István király-templom előtt felavatják Veres Gábor szobrászművész alkotását, a Szent István király-szobrot. Az ünnepi megemlékezés 15.30-kor kezdődik a Répce Sportcsarnokban. Ott adják át a Az én Répcelakom címet viselő pályázat díjait és akkor szelik fel a város hatalmas, összesen 680 szeletes narancsos-csokoládés ízű születésnapi tortáját is. 18 órakor Keresztes Ildikó akusztikus koncertje kezdődik a sportcsarnokban, 20 órakor pedig a Kowalsky meg a Vega lép fel a főtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában