összefogás

2018.09.28. 20:15

Új pályával bővült a Zrínyi Ilona Általános Iskola

Új pályával bővült a Zrínyi Ilona Általános Iskola. A városi összefogással megvalósult különleges borítású létesítménytől a szakemberek azt várják, hogy jelentős szerepet tölt be a diákok egészségének megőrzésében.

SZMK

Kis Gábor, dr. Hende Csaba, Illés Károly és a diákok Fotó: CsG

A mintegy húszmillió forintos beruházás a Magyar Kézilabda-­szövetség, az ön­kor­mányzat, valamint a szom­bathelyi tankerület és a Haladás VSE támogatásával valósult meg. – A Zrínyi profiljában kifejezetten az élsportra való felkészítés is szerepel. Ez a pálya világszínvonalú, hiszen világbajnokságokat is rendeznek ilyen felületen – fogalmazott az iskolaigazgató. Illés Károly alpolgármester kiemelte: az önkormányzatnak kötelessége Szombathely iskoláinak támogatása. Jelen­tős fejlesztések zajlanak a helyi oktatási, nevelési intézményekben. Dr. Hende Csaba orszá­g­gyűlési képviselő hozzátette: ez egyszerre szolgálja a sportot és az egészségügyet, akárcsak az épülő jégcsarnok, a fedett uszoda bővítése vagy a sport­ligetben megvalósuló több milliárd forintos beruházás.

Kis Gábor, dr. Hende Csaba, Illés Károly és a diákok Fotó: CsG

A rekortán pálya széle még kopár, de csak átmenetileg. November végéig térkőburkolatot kap, és dísznövényekkel ültetik be. A pályaavatón a Zrínyi és a Derkovits iskola női kézilabda­csapata feszült egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában