Montázs program

2018.10.16. 17:30

A fogyatékkal élőket segítő információs pont nyílt Szombathelyen

Fogyatékkal élőket segítő információs pontot adtak át. A Montázs program egyik célja, az információk összefogása.

Budai Dávid

Megyei Információs és Koordinációs Pont nyílt a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat épületében. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt dr. Vitályos Eszter az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár is, aki beszédében hangsúlyozta, hogy egy társadalom fejlettségének alapvető fokmérője, hogy miként viszonyul a fogyatékkal élőkhöz. Magyarországon ma több mint 600 ezer ember él valamilyen fogyatékossággal, ebből négy és félezer Szombathelyen. Dr. Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta, az elmúlt években igyekeztek olyan szociális rendszert kialakítani, amelynek sűrű szövetén senki nem esik át. A folyamatos fejlesztésnek a most megvalósuló információs pont fontos eleme. A 3,3 milliárd forintos Montázs projektben, országszerte 22 információs pont nyílt a fogyatékkal élő emberek és családjaik támogatására, az egyik a szombathelyi. Elhangzott, többek között: 690 millió forint jut a fogyatékosságügyi tanácsadói szolgáltatásra, 250 millió forint a felnőtt logopédiai ellátás modellprogramra, valamint 135 millió forinttal a területi autizmus munkacsoportok működtetését támogatják. Tapasztalat, hogy a fogyatékkal élő emberek és családtagjaik számára az nehézséget az információk megszerzése jelenti. A projekt célja, az elszórtan található információt összegyűjtsék, erre szolgál az Egységes Fogyatékosságügyi Információs portál is: efiportal.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában