Sajtótájékoztató

2018.10.27. 07:00

A frakcióvezetők a helyi identitásról és a közlekedésről mondták el véleményüket

A frakció­vezetők pénteki sajtótájékoztatójukon mondták el véleményüket a legfontosabb közgyűlési témákról.

SZMK

– Semmi sem változott az időközi választással, továbbra is Molnár Miklós biztosítja a Fidesz többségét a közgyűlésben – kezdte Balassa Péter. A Jobbik képviselője szerint a városvezetés nagy károkat okoz azzal, hogy nem foglalkozik a közlekedési helyzettel, szerinte főállású szakembert kellene bevonni a rendszerbe. Köszönetet mondott minden támogatónak, aki segítette a Savaria Táncsport Egyesület részvételét a kínai világbajnokságon.

– A közgyűlési döntések többsége konszenzussal született, és az is látszott, hogy a híresztelésekkel ellentétben a városvezetés egységes – mondta Lendvai Ferenc. Hosszú vita után elfogadták a helyi identitás erősítésével kapcsolatos pályázaton való indulást, amellyel 300 millió forint támogatást lehet elnyerni. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte: az uszoda üzemeltetése kapcsán jelentkező 200 millió forintos hiány pótlására megoldást jelenthet, hogy jövőre valószínűleg TAO-s forrást is lehet igényelni erre a célra. Lendvai Ferenc kifejtette: látják a közlekedési rendszer problémáit, azok megoldása hosszú folyamat lesz. 60-80 millió forintba kerülne felülvizsgáltatni a jelenlegi helyzetet, finanszírozására jövőre pályázati lehetőség ígérkezik.

Sikerként értékelte dr. Nemény András, hogy sikerült elfogadtatni a közétkeztetés felülvizsgálatára létrehozandó bizottság tervét. Az MSZP frakcióvezetője szerint ezeket a problémákat rég meg kellett volna oldani. Horváth Attila elmondta: aláírásgyűjtést kezdeményez az oladi városrészen a Sportligettől a Batthyány-templom felé tervezett új út és körforgalom megépítése ellen. A decemberi közgyűlésen be is mutatja majd a lakók tiltakozását bizonyító ívet.

– Jövőre változnak az adójogszabályok, a TAO-keretből sportlétesítmények üzemeltetésére is lehet majd forrást igényelni, de még kérdés, hogy ki pályázhat – kezdte sajtótájékoztatóját Molnár Miklós. Ha csak sportszervezetek igényelhetnek támogatást, akkor az uszoda kapcsán a Vasivíz nem pályázhat, új alapokra kell tehát helyezni az üzemeltetéssel összefüggő szervezeti struktúrát. A Pro Savaria képviselője szerint érdemes lefolytatni a közétkeztetés vizsgálatát, hogy ne fordulhasson elő újabb tömeges megbetegedés. Elmondta: több sebből vérzik a város közlekedési helyzete, a sürgető intézkedésekhez pénzügyi forrás szükséges, hosszú távon pedig egy húsz-harminc évre szóló koncepció lehetne a megoldás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában