Adj egy ötöst!

2018.10.20. 07:00

A szombathelyi Horváth Nikolettával forgattak filmet

Középiskolások önfeledt zsivajától volt hangos a kalandpark, ahol kisfilmet forgattak a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent-Györgyi Albert Tagintézményének tizedikesei. A diákok újságírónkkal, Horváth Nikolettával töltöttek el egy délelőttöt a kötélpályán.

Nemes Judit

Horváth Nikoletta jól vette az akadályokat, a diákok szerint ugyanúgy végezte a feladatokat, mint a látók Fotó: Nagy Jácint

Az Adj egy ötöst elnevezésű esélyegyenlőségi pályázaton vesz részt az osztály: kisfilmmel illusztrálják, milyen módon lehet megfelelően segíteni a fogyatékkal élőket. A diákok, akik a kötélpályán Nikit figyelték, maguk is teljesítették a feladatot, így komplexebb képet kaptak a fogyatékkal élőkről. Egyikük, Réti Marcell elmondta: Niki ugyanúgy végezte a feladatokat, mint, aki nem vak. Segítenünk őt inkább a távolságok felmérésében kellett.

Horváth Nikoletta jól vette az akadályokat, a diákok szerint ugyanúgy végezte a feladatokat, mint a látók Fotó: Nagy Jácint

Kulcs Korinna és Dorner Bianka azt mondta, a közös program révén jobban tudták érezni azokat a nehézségeket, amivel neki a pályán pluszban meg kellett küzdenie. Niki, aki nemcsak résztvevője, ötletgazdája is volt a tegnapi programnak úgy fogalmazott: szerette volna, ha az iskolások izgalmas környezetben tapasztalják meg, milyen egymást és egy fogyatékkal élőt irányítani: hogyan zajlik a segítségnyújtás és hogy ő maga hogyan veszi az akadályokat. A kisfilm a napokban kapja meg végleges formáját, amelyet hamarosan közreadnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában