meglepetésként született a zebmár

2018.10.05. 18:24

A világon is ritka állati csoda Szombathelyen- Felül foltos, alul csíkos

Városunkba érkezett a Magyar Nemzeti Cirkusszal a már országos hírű zebmár, amelynek zebra az anyukája, szamár az apukája, és mivel Balatonlellén született másfél hónapja, Lellének nevezték el.

Merklin Tímea

Világszenzáció a zebra és szamár házasságából született zebmár

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A világon is ritkaságszámba menő állati csoda a cirkusz állatgondozóit is meglepetésként érte, mert a kifutóban általában együtt vannak a zebrák és a szamarak, de nem szoktak keveredni.

– Tudtuk, hogy a négy szamárral együtt tartott hat zebrából egyik vemhes, és nagy meglepetés volt, amikor nem kiszebra született, hanem egy felül foltos, a lábán csíkos zebmár, amelynek valószínűleg az egyik szamár az apja – mondta el ifj. Richter József, aki maga is unikum: a világ legfi atalabb cirkuszigazgatója (26 éves).

Világszenzáció a zebra és szamár házasságából született zebmár
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

– Magyarországon a zebmár egyedülálló, a világon is csak néhány ilyenről tudnak. Lellén, ahol született, és ahonnan a nevét kapta, rögtön örökbe fogadta jelképesen a helyi vállalkozók egyesülete, kaptunk száz zsák lótápot. Az állatok világnapján, október 4-én is megmutattuk a porondon, körbesétált az édesanyjával a Tudomány a cirkuszban című, iskolás gyerekeknek tartott élménypedagógiai előadáson.

A cirkuszigazgató azt is elmondta, hogy nagyon büszkék, amiért náluk folyamatosan szaporodnak az állatok, mert ez a bizonyítéka annak, hogy jól tartják őket. A cirkuszokat újra és újra támadják az állatvédők a rossz tartás miatt. Ifj. Richter József nemrégiben petíciót írt, hogy a minőségi cirkuszokban hadd maradjanak meg az állatok, már 700 aláírás gyűlt össze a honlapon, a hivatalos Facebook-oldalukon is látható. – Voltak itt csütörtökön a Sportligetben a kormányhivataltól ellenőrizni minket, mindent rendben találtak. Az egyik hölgy annyira összebarátkozott egy elefánttal, hogy végül felült a hátára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában