évforduló

2018.10.05. 07:00

Emlékfát avattak a répcelaki iskolások

Múlt héten minden a jubileumi évfordulóról szólt az általános iskolában. Emlékfát avattak és lufit eregettekaz iskolások.

VN

Dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna a diákokkal

Fotó: Móra Ferenc Általános Iskola

 

Dr. Mesterházyné Jánosa Magdolna a diákokkal
Fotó: Móra Ferenc Általános Iskola

A település 750 éves évfordulójának programjaiból a Móra Ferenc általános diákjai is kivették a részüket. Az elmúlt hét a jubileumi évforduló jegyében telt, a hon- és népismeret tantárgyat tanulók Répcelakról szóló kutatómunkáit ki is állították a városi ünnepség helyszínén, a sportcsarnokban. Szeptember 25-én, egy múzeumpedagógiai órán tíz művészetis növendék készített egy faliképet Répcelakról a Szombathelyi Képtárban. Szeptember 27-én, a hagyománnyá tett Helyi Értékek Napján az alsó tagozatosok akadályversenyen vettek részt és a Répce folyóra eresztették az általuk készített kis tutajokat. Szeptember 28-án délelőtt az iskola belső udvarán egy emlékfát avattak, amelyre Vörös János fafaragó mester jóvoltából az összes „iskolapolgár” neve felkerült a parafából készült leveleken. Az évforduló alkalmából ültettek egy tarka szilfát is, és az iskola falába elhelyeztek egy időkapszulát. Végül minden osztály – a szénsavgyár jóvoltából – egy-egy héliummal töltött lufi t engedett el, amelyek meszszire vitték a jubileumi évforduló alkalmából készült üzeneteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában