sportnap

2018.10.13. 08:00

Értelmi fogyatékkal élők versenyeztek Szombathelyen

Tiszteletet, sportszerűséget, önismeretet tanulnak az értelmi fogyatékkal élők a számukra szervezett sportnapon. Nyolc csapat versengett pénteken az Aranyhíd iskolában: a sport öröme mindenkié!

SZMK

Fotó:  szombathely.hu/Cseh Gábor

Másodszor szervezett sportnapot az érintetteknek az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szervezete helyi csoportja: sikerrel.

Vezetőjük, Németh Klára elmondta, hogy partnereik segítségével olyan feladatokat állítottak össze a résztvevőknek, amelyeket mindenki végre tud hajtani, ugyanakkor az igazi versengés és a siker élményét nyújtja. Ezen a napon nem a teljesítmény, hanem a hangulat a fontos – tette hozzá Németh Klára.

A nyolc Vas megyei csapatot dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte, aki az esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy a város intézményrendszere a hétköznapokban, és az ilyen jeles alkalmakkor is a rászorulók igényeit tartják elsősorban szem előtt.

Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

De hasonló munka folyik több Vas megyei ellátóhelyen is, a mostani sportnapon többek között Sárvár és Celldömölk is képviseltette magát. Az összesen hatvannégy versenyző többsége nem először vesz részt az eseményen, nagy sikere volt a tavalyi fordulónak is. A házigazda szervezet munkáját a szombathelyi önkormányzat, valamint a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház stábján kívül az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói segítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában