Felújítás

2018.10.08. 07:00

Korszerűbb lett és bővült a háziorvosi rendelő épülete Vasegerszegen

Felújították és bővítették az orvosi rendelőt, szombat délután az idősek napi ünnepséggel együtt tartották az átadót.

Tóth Kata

Fotó: Ohr Tibor

Hat hónap elteltével minden igényt kielégítő, a gyógyításban és az egészségmegőrzésben egyaránt komoly szerepet vállaló épület újult meg a településen. A konzorciumban megvalósult beruházásban Hegyfalu és Vasegerszeg önkormányzata pályázott: a 43 millió 470 ezer forint összértékű támogatásból 18,5 millió forint jutott Vasegerszegre, a település önerőből további 3,5 millió forintos részt vállalt a megvalósításban. A beruházás részleteiről Németh József polgármester tájékoztatta az egybegyűlteket a szombati átadóünnepségen: napelemmel látták el az épületet, megoldották az akadálymentesítést, minden helyiség megszépült, bővítményként védőnői helyiséget alakítottak ki.

A terv szerint nemcsak a háziorvosokat kereshetnék fel a jövőben a vasegerszegiek a régi-új rendelőben, hanem szakorvosokat is, és szűrésekre is lenne lehetőség, amikor a 4,5 millió forint értékű orvosi eszközök is adottak lesznek. Ezek között említette a polgármester egy defibrillátort, valamint szemészeti és nőgyógyászati vizsgálóeszközöket is. A Vas Megyei Önkormányzat partner volt a konzorciumban, dr. Kondora Bálint alelnök megjegyezte: az emberek jóllétéhez hozzátartozik, hogy a közszolgáltatások elérhetőek legyenek egy-egy településen, ilyen az orvosi rendelő is.

 

Köszöntőjében Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet az október 6-i dátumra és Batthyány Lajosra, Magyarország mártír miniszterelnökére, aki Vasegerszeg országgyűlési képviselője is volt. Úgy fogalmazott: személye példát ad arra, hogy érdemes kiállni a hazáért, a küzdelem árán olyan országot létrehozni, ahol jó felnőni, érdemes élni. Az ünnepség a szabadban folytatódott: az egyházak képviselői megáldották a megújult épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában