díjakat vehettek át

2018.10.20. 07:00

Megyei kitüntetéseket adtak át

Október 23- a, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a megye 12 kiválóságát ismerték el a megyei közgyűlés által alapított díjakkal tegnap a megyeházán. Az ünnepi szónok Alexa Károly József Attila-díjas irodalomtörténész volt, aki az 1956-os forradalommal és szabadságharccal kapcsolatos személyes élményeit osztotta meg a közönséggel.

Budai Dávid

A megye fejlődéséért végzett munkásságáért Batthyány Lajos Életmű-díjat kapott: Nádor István, a Vas megyei Mérnöki Kamara elnöke.

A rászorulók megsegítéséért Batthyány-Strattmann László-díjat kapott: dr. Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője. Példaértékű szakmai tevékenységéért Békássy Ferenc-díjat kapott: Sipos Gábor gépészmérnök. A szellemi értékek gyarapításáért Berzsenyi Dániel-díjat kapott: Kiss Márton zongoraművész. Az épített környezet fejlődéséért végzett munkája elismeréséül megosztott Fazekas Péter-díjban részesült: Mátis Barna és Egri Balázs okleveles építészmérnök. A megye katasztrófavédelmi feladatainak magas színvonalú ellátásáért Jurisics Miklós-díjat kapott: dr. Unger István, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese.

Dr. Unger István Jurisics-díjat vesz át Majthényi Lászlótól Fotó: OT

A sportéletében végzett munkája miatt, Lóránt Gyula-díjat kapott: Török Miklós, a Szalafő Sportjáért Egyesület elnöke. Gyógyító és tudományos munkája elismeréséül, Markusovszky Lajos-díjat kapott: dr. Dr. Gautier Barna osztályvezető főorvos. A magyar irodalom területén végzett tudományos és kutatómunkája elismeréséül Pungor Ernő-díjat kapott: dr. habil. Fűzfa Balázs irodalomtörténész. A közigazgatás területén nyújtott teljesítményéért Széll Kálmán-díjat kapott: Sütő Károly sárvári aljegyző. Vas Megye Közgyűlése Elnökének Emlékérme elismerésben részesült: Dancs István, a vasi nyugdíjas szövetség volt elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában