Minden korosztályt megmozgathat

2018.10.11. 17:30

„Messze több ez, mint egy játszótér”

Mintegy 55 millió forintból készült új közösségi tér és többszörös játszótér Vasváron a kilátó körül. Minden korosztályt megmozgathat a szabadidőpark, amelyet tegnap adtak át ünnepélyesen.

Bakos Ágnes

Fotó: Nagy Jácint

„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel” – idézhetik majd a gyerekek az LGT slágerét – mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Egyelőre nem LGT-dalokkal, hanem mondókákkal készültek az ünnepélyes avatóra a Ficánkoló óvoda apróságai: színes műsorral köszönték meg a játszóteret. V. Németh Zsolt elmondta, hogy az ünnepélyes avató előtt már láthatóan birtokba vették a gyerekek a játszóeszközöket, sőt, úgy tudja, volt, aki már az építkezés közben is be-benézett, milyen lesz az új tér. Ideális lett. – Messze több ez, mint egy játszótér – fogalmazott. A bölcsisektől a nagyszülőkig minden generációt megmozgathat, hiszen gyerekjátékok és felnőtteknek szánt fitneszeszközök is helyet kaptak a kilátó körül. És van olyan plusz is, amelyet nem lehet megvenni, kifizetni: ez az utánozhatatlan kilátás, méltatta a képviselő. Úgy fogalmazott, hogy kell egy ilyen hely a városnak, ahol megtalálják a helyüket a kisgyerekek. Mert itt dől el minden: játék közben már megmutatkozik, hogy később ki, milyen emberré válik. Azt kívánta, jöjjenek minél többen, hiszen nincs annál fontosabb, hogy gyerekek szülessenek.

 

A város legszebb helyén építették fel a játszóteret – fogalmazott Tóth Balázs, Vasvár polgármestere. A Zöld város programban nyert az önkormányzat 50 millió forintot, ahhoz 4-5 milliót tettek hozzá, ennyiből alakították át a kilátó környékét. Helyi, vasvári vállalkozó volt a kivitelező, az alvállalkozói is helyiek voltak.

A helyszínválasztás kapcsán hangsúlyozta még, hogy amellett, hogy a legszebb hely a városban, a rekreációs övezet széle, egyre forgalmasabb, hiszen olyan lakóövezet van itt, amelyet fiatal családok laknak. A mozgás, a sport lehetősége mellett szabadidős programokat szervezhetnek ide. Azt reméli, minél több gyermeket láthatnak a többgenerációs parkban, mert akkor biztosan lesz Vasvárnak jövője.

Öröm és megelégedés – ezt a két kifejezést emelte ki köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott. A kilátást méltatva azt mondta, sejthető, hogy annak idején miért éppen itt jelölték ki Vasvármegye központját. Sok mindenen keresztülment azóta a város, de egyre inkább megfelel az egykori leírásoknak: bővül, fejlődik. A kormánymegbízott számokat is sorolt: az országban az úgynevezett TOP keretből Vas megyében 21 milliárd forintból folytak, folynak fejlesztések, Szombathelynek további 17 milliárd jutott. Nem mellékes, hogy a kiírás egyik megfogalmazott célja a népességmegtartás és az életminőség javítása – ez valósult meg Vasváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában