bővítés

2018.10.05. 11:30

Művészeti, informatikai és kémia szaktermek lesznek Sárváron

Megkezdődtek a Szent László Katolikus Általános Iskola bővítésének kivitelezési munkálatai. A kétmilliárd forintos beruházás forrását fele-fele részben a kormány támogatása és a Szombathelyi Egyházmegye biztosította. A régi épületrészek elbontása és a terület talajvíztelenítése után jelenleg az alapozás munkálatai zajlanak.

Pajor András

A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola kétmilliárdos fejlesztési beruházását szemléli Ördög Tibor igazgató

Fotó: Pajor András

– Nagy öröm, hogy már szemmel látható szakaszába lépett a beruházás.

A pontalapokat lerakták és hamarosan emelik a falakat is. A feleslegessé vált helyiségek lebontását követően kicsit lelassult a projekt, mert a közbeszerzési eljárást meg kellett ismételni. A hosszú előkészítő és háttérmunka után végre nyáron megindulhatott az építkezés látványos része – sorolta az iskolafejlesztés eddigi állomásait Ördög Tibor igazgató. Az 1889 óta működő iskolát húsz éve vette át az egyház azzal a céllal, hogy a városban is legyen keresztény szellemű oktatás. A mintegy négyszáz diák nevelését szolgáló ingatlanegyüttes most már tényleg megérett a felújításra, emellett a modernizálás is fontos, a mai kor oktatási követelményeinek is meg kell felelnie.

A sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola kétmilliárdos fejlesztési beruházását szemléli Ördög Tibor igazgató
Fotó: Pajor András

A háromezer négyzetméteres teljes alapterület harmadát foglalja el új iskolai szárnyban a sportcsarnok. Emellett a háromszintes épületben lesz számítástechnikai, nyelvi, fi zika-kémia és művészeti szaktanterem is, amelyeket a csarnok mellé építenek. Az új ebédlőt a központi épület mellett alakítják ki, szintén az új épületben. Az iskola megvásárolta a szomszédos ingatlanokat, mert a helyszűke miatt csak ott fért el a szabadtéri sportpálya. A beruházás részeként a régi épületben az alsó szint vizesblokkjait is felújítják, megoldják a csatornázást és a fűtési rendszer korszerűsítését is.

– Ha imáink meghallgattatnak és ahogy reméljük, nem jön közbe újabb nehézség, akkor tartani lehet a jövő őszi befejezési határidőt

– mondta az építkezés menetét elemezve Ördög Tibor. Hozzátette még, hogy külön köszöni a sárvári tankerület és a Gárdonyi iskola segítségét a gyerekek étkeztetésének átmeneti megoldásában. Kiemelte, hogy a sárvári katolikus iskola tanárai és diákjai remélik, hogy a következő tanévnyitót már az új tornacsarnokukban tarthatják, mindenki örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában