33 pályázó

2018.10.04. 16:07

Négyből kettő Vas megyei – Először díjaztak ökoturisztikai élményeket

Első alkalommal adták át Az év ökoturisztikai élménye kitüntető címet, a díjátadót Budapesten tartották csütörtökön. A négy kategóriából kettőben Vas megyei a díjazott.

Bakos Ágnes

Miénk itt a rét!

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen hirdette meg a pályázatot. A cél az volt, hogy összemérhessék kínálatukat az ökoturisztikai létesítmények és programszervezők.

Négy kategóriában pályázhattak erdőgazdaságok, natúrparkok, nemzeti parkok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások.

Miénk itt a rét! A díjazott rendezvény idei programjáról
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A felhívásra 21 szervezet 33 pályázatot nyújtott be. Szakmai munkacsoport bírálta el a pályamunkákat, értékelte az élményeket. Például azt vizsgálták, hogy a pályázó létesítmények és programok mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek, valamint a Nemzeti Tájstratégia szellemiségének. A második fordulóba jutott pályázatok élményközpontúságát a helyszínbejárás során értékelték – úgy tűnik, Vas megyében érezték a legjobban magukat a bírálók.

Miénk itt a rét!
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Az év együtt-élő ökoturisztikai élménye kategóriában, az Élmény a helyiekkel címszó alatt nyert az Írottkő Natúrparkért Egyesület és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Miénk itt a rét! Rendezvénye. Az év hozzáférhető ökoturisztikai élménye kategória nyertese, mint „élmény korlátok nélkül” a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Jeli rododendronvirágzása.

A nem vasi nyertesek pedig: Az év családbarát ökoturisztikai élménye a Budakeszi Vadaspark, az év digitális ökoturisztikai élménye pedig a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettyei Mésztufa-barlangja.

Miénk itt a rét!
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A kategóriák győztesei korlátlan ideig használhatják Az év ökoturisztikai élménye 2018 címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában