Félreértés miatt történt?

2018.10.06. 11:30

Nem engedte a buszra bérlettel sem a fiút a sofőr Szombathelyen? Kiderítettük

Blokk – vagy viszonylatigazoló? Nem mindegy, az egyiket kérheti a sofőr, a másikat nem.

Budai Dávid

A viszonylatigazolót meg kell tartani, mert elkérhetik

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Egy olvasónk az alábbi történettel kereste meg szerkesztőségünket. Fia a múlt héten, pénteken délután az Ady térről szeretett volna Csepregre menni. Felmutatta bérletét, ám a buszsofőr – olvasónk állítása szerint – a vásárlást igazoló blokkot is kérte. Miután ezt a diák nem tudta bemutatni, a sofőr leszállíttatta a járatról, aki így nem tudott elutazni. Érthető módon a család igencsak sérelmezte a történteket, ezért megpróbáltunk utánajárni, mi is történhetett pontosan.

A viszonylatigazolót meg kell tartani, mert elkérhetik
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Vélhetően félreértés történt, az autóbusz-vezetők ugyanis nem kérnek blokkot az utasoktól, a diákoktól is legfeljebb viszonylatigazolót és diákigazolványt kérhetnek. A konkrét esetben az autóbusz-vezető egy viszonylatigazolást kért az utastól – derül ki az ÉNYKK Zrt. hozzánk eljuttatott közleményéből. A tanulóbérlet és a diákigazolvány önmagában ugyanis – egy 2007-es kormányrendelet és a társaság üzletszabályzata szerint – nem elég, kell még az elővételi pénztárakban kiváltható viszonylatigazoló, amely a lakóhely és oktatási intézmény közötti útvonalat és díjövezetet igazolja. Nincs okunk kételkedni sem a sofőr, sem a diák szavában, nyilván egy szerencsétlen félreértésről van szó csupán, mindenesetre jó tudni, hogy az utasok panaszaikkal az ÉNYKK Zrt.-hez bármikor fordulhatnak. És meg kell nézni az érvényes jogi szabályozást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában