Nyertes pályázat

2018.10.15. 10:00

Örökös Ökoiskola címet kapott a csepregi intézmény

Örökös Ökoiskola címet kapott Budapesten az Agrárminisztériumban szombaton a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI.

Merklin Tímea

Scheerné Lázár Zsuzsanna az Agrárminisztériumban vette át a kitüntető oklevelet Fotó: Scheer Viktor

A csepregi intézmény először 2011-ben nyerte el az Ökoiskola címet, amit háromévente meg kell újítani. 2013-ban Scheerné Lázár Zsuzsanna tanárnő kapta azt a feladatot, hogy legyen az iskolában működő ökomunkacsoport vezetője; még kétszer pályázott, sikerrel. Amely iskolák már háromszor elnyerték a címet, azok pályázhatnak az Örökös Ökoiskola rangjára, ezért próbálkozott a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és AMI újra. Scheerné Lázár Zsuzsanna írta a nyertes pályázatot, ő vehette át a kitüntető oklevelet az Agrárminisztériumban. Az elismeréssel pénz nem jár, de az ünnepi rendezvényen volt lehetőség szakmai tapasztalat- és ötletcserére egy kerekasztal-beszélgetésen és a standoknál, ahol főleg erdei iskolákat, öko­iskolák tevékenységét népszerűsítették: madárbarát kerteket, faültetést, rebútorokat, vagyis újrahasznosított fából és műanyagból készült bútorokat, illetve régi könyvek lapjai­ból hajtogatott dísztárgyakat.

Scheerné Lázár Zsuzsanna az Agrárminisztériumban vette át a kitüntető oklevelet Fotó: Scheer Viktor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában