Aktív és passzív kikapcsolódás

2018.10.14. 07:46

Őszt köszöntöttek Cákon

Benépesült a hétvégén a műemléki pincesor környéke, idén is megrendezték Gesztenyés őszköszöntőjüket a helyiek, akik finomságokkal, programokkal és kirakodóvásárral várták a településre érkezőket.

Nemes Judit

Igazán kegyes volt az időjárás a hétvégi szabadtéri programokhoz, ez megmutatkozott látogatók számában is – nem volt oka panaszra a cákiaknak: kirándulók, nézelődők sokasága érkezett a faluba az immár hagyományos Gesztenyés őszköszöntőre. Az aktív és a passzív kikapcsolódásra vágyó turistáknak is készültek programokkal a szervezők: Kőszegről szervezett, csoportos gyalogtúrával is kilátogathattak a festői környezetben fekvő községbe a mozogni vágyók. A teljesítménytúrák sem maradtak ki a kínálatból, A 15 kilométermegtételére nemcsak gyalogos, hanem kerékpárral nevezőket is vártak a szervezők, ezzel párhuzamosan tájfutók gyakorlata zajlott a cáki erdőben. Akik inkább a vásárban és a pincesoron nézelődtek szívesebben, számukra zenés programokat szerveztek: színpadra lépett a Cirákulum, a Dance Jam, Bodnár Attila és Papp Rita, valamint bemutatkoztak amatőr zenekarok is és tűztánc produkciót is láthatott a nagyérdemű a Be-Jó együttes előadásában. A messze hangzó muzsikaszó a vásársorba is beszűrődött, jó hangulatban lehetett szemügyre venni a kirakott portékákat: ékszereket, játékokat, lufikat és természetesen a gesztenyés és egyéb finomságokat – no és a kóstoló sem maradhatott el. Szombat délután kiállításmegnyitó is része volt a cáki programoknak, egy fiatal, mindössze tizenhétéves fiatal lány, Bitó Liliána részletgazdag tájképeit mutatták be a közönségnek. A jókedvet traktorszépségverseny garantálta a zenés programok mellett, szombat délután felbőgtek az erőgépek motorjai a pincesor aljában. A műemléki környezetben, a fák alatt igazi kikapcsolódást nyújtottak a programok, a Cákra érkezők napi gondjaikat hátrahagyva, önfeledten szórakozhattak az Őszköszöntő mindkét napján a helybéliek vendégszeretetét élvezve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában