Tanulmányi verseny

2018.10.26. 07:00

Reményik minden évben

Az idén is megemlékeznek a névadóról a diákok és a tanárok a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában.

Lakosi Gabriella

Tegnap a hatodikosok, hetedikesek versengtek

Fotó: Szendi Péter

Csütörtökön az egyházi iskolák felső tagozatosai vetélkedtek, több témakörben is számot adnak tudásukról: ezúttal Reményik Sándor életéből, Dsida Jenő életművéből, valamint Jézus csodáiból – János evangéliuma alapján – kellett készülniük. Dsida Jenőre azért esett a választás, mert az erdélyi magyar költő éppen 80 éve hunyt el Kolozsváron, 1938. június 7-én. Az iskola névadója, Reményik Sándor költő ugyancsak a két világháború közötti erdélyi magyar líra kiemelkedő alakja, aki itt „mindig szolgáltat témát”. Ezenkívül minden évben egybibliai kérdéskört is körbejárnak. Mindezt Dománé Horváth Edit, a rendezvény szervezésében segítő tanár mondta el. Hozzátette: már 11. alkalommal szervezték meg a programot, amelyre a környékbeli egyházi iskolákat is mindig meghívják. Most tíz csapat versengett a közösségi házban.

Tegnap a hatodikosok, hetedikesek versengtek
Fotó: Szendi Péter

Nemcsak a tudásukat bővíthetik ilyenkor a gyerekek, hanem remek alkalom ez az ismerkedésre is. A diákok közötti kapcsolatok is erősödnek. A Reményik Napok programja változatos, csütörtökön az ötödikesek a Túróczy-ház idős lakóihoz látogattak el, egyfajta érzékenyítő programnak szánták az eseményt. A hatodikosok és hetedikesek a vetélkedőn izgulhattak, a nyolcadik osztályosok pedig a törvényszékre és az Egyházmegyei Könyvtárba látogattak el. A program ma folytatódik. A diákok(alsósok, felsősök egyaránt) komplex vetélkedőn vesznek részt. 17 órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés az evangélikus templomban, végül pedig eredményhirdetéssel zárják le a kétnapos programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában