Siker könyvtár

2018.10.26. 09:40

Saját készítésű képeslapok a tárlaton

A Szombathelyi Szív a Szívért Egyesület Őszikék kreatív klubjának tagjai különböző technikákkal készített képeslapjait állították ki szerdán a Siker könyvtárban.

Tersztyánszky Krisztina

Sokan voltak kíváncsiak az ügyes kezű asszonyok által készített egyedi üdvözlőlapokra. A megnyitó közönségét Hajdú Endre, az egyesület elnöke köszöntötte. Elmondta: a kreatív klub, amelynek tagsága hatvanöt és nyolcvan év közötti, azzal a céllal jött létre, hogy örömet szerezzenek maguknak és másoknak is. A lelkes, kreatív anyukák és nagymamák kedden délutánonként találkoznak a Humán Civil Házban, hogy ötleteiket megvalósítsák és megosszák egymással. Korábban már az MMIK Médium Galériájában is bemutatkoztak.

Tizenegy alkotó munkáit lehet megtekinteni Fotó: Nagy Jácint

A tárlaton Bogáth Lajosné, Ági klubvezető kalauzolásával sétáltunk végig. Tizenegy asszony keze alól kerültek ki az alkotások, és bár sok bennük a hasonló vonás, az egyedi keze nyomát mindenki rajta hagyta a munkáján. Látszik, az asszonyok a hagyományos háromdimenziós technikával és a fonalgrafikával ismerkedtek meg először. Aztán ezeket a módszereket tökéletesítették, kombinálták, egyéni megoldásokkal gazdagították. Akad olyan klubtag, aki papírszalvétából vág ki miniatűr virágmotívumokat, míg más kör alakú, aszimmetrikus fonalgrafikáit fejlesztette tökélyre. De találkozhatunk itt papírcsík- és szalaghímzés-technikával, a felhasznált anyagok között megjelenik a tapéta és a csomagolópapír is. A klubvezető elmondta: társaival együtt a barátoknak, családtagoknak szereznek örömet egyedi képeslapjaikkal: mindig jók a visszajelzések!

A kiállítás a Siker könyvtárban október 31-éig látogatható, hétfőn és csütörtökön 9 és 18, kedden, szerdán és pénteken 9 és 17 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!