Megszűnt a szelektív sziget

2018.10.18. 07:00

Sokan rossz helyre dobják a kommunális hulladékot, változtatni kell

Most a Stromfelden szüntették meg a szelektív kukákat, mert sokan minden háztartási hulladékot ott dobtak ki. Lesújtó látvány volt a szelektív sziget környéke.

Lakosi Gabriella

Fotó: pixabay.com

Eredetileg 79 darab szelektív hulladékgyűjtő szigetet működtetett a Szova Szombathelyen. Már csak 58 darab gyűjtőhely van a városban. Az önkormányzat döntése alapján ugyanis 21 sziget működtetése december 31-éig szünetel, köztük van a Stromfeld lakótelepen lévő is.

Azok a lerakóhelyek szűntek meg erre az időszakra, amelyek környéke folyamatosan szennyezett volt kommunális szeméttel. Ezek sorsa az alapján dől majd el, hogy változnak-e a tapasztalatok ebben az időszakban.

Eredetileg csaknem nyolcvan szelektív hulladékgyűjtő volt a vasi megyeszékhelyen Grafika: Tóth Szabolcs

A lakások esetén a Szova nem tervez bővítést – tudtuk meg Potyondi Nikolett sajtóreferenstől. Azoknál a társasházaknál, ahol jelenleg működik szelektív gyűjtés, nagyon rosszak a tapasztalataik – tette hozzá. Ezekbe ugyanis a legtöbb helyen kommunális hulladékot is dobnak, így azok tartalmát sokszor ugyanúgy a lerakóba kell szállítaniuk.

Amennyiben a társasházak lakói mégis szelektíven szeretnék gyűjteni a szemetet, akkor azt a még meglévő gyűjtőszigetekre és a Körmendi úti hulladékudvarba elvihetik, utóbbiban is díjmentesen tehetik le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában