ütközés

2018.10.19. 20:54

Szabálytalanul kihelyezett tábla okozott balesetet Szombathely és Vép között

Pénteken este egy Audi haladt Szombathely felé Vép irányából, amikor a sötétben a sofőr váratlanul egy a teljes jobb oldali sávot elfoglaló, minden figyelmeztetés vagy sárga villogó nélkül kihelyezett táblát látott meg.

Simon István

Az Audi kikerülni nem tudta a táblát, mert szemből is érkeztek, így vészfékezéssel centikre a tábla előtt állt meg, de a mögötte érkező másik személyautó vezetője már nem tudott lefékezni és az Audi hátuljába csapódott és még a táblának is nekilökte azt.

Fotók: Simon István

A balesetben nem sérült meg senki, de a hátsó autó totálkáros lett.

Úgy tudjuk, hogy a tábla kihelyezésére az út közelében dolgozóknak volt engedélye, de szabálytalanul helyezték ki.

A táblát azért tették ki, mert egy-két órával korábban egy mixer autó hozta a betont, ezután egyszerűen ott maradt, a munkások pedig mellette egy bekötőúton betonoztak, de ezt sem jelezte semmi, illetve a frissen betonozott mellékútra sem hívta fel semmi a figyelmet, sem tábla, sem szalag, sem világítás nem volt. A balesetet szenvedett autókból kiszálló emberek közül egy ember bele is esett a betonba, egy pedig bokáig elsüllyedt, mikor segíteni akart az első embernek. A betonozó munkások viszont az elmondás alapján nem segítettek, hanem arrogánsan beszéltek a szerencsétlenül járatakkal, és ahelyett, hogy megkérdezték volna, hogy hogyan kártalaníthatják például a beton miatt pórul jártakat, inkább szó nélkül egyszerűen elsimították a „tönkretett” betonozást.

A friss betonba a figyelemfelhívás hiánya miatt egy autó is belehajtott a teljes sötétségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában