Térfigyelő kamerákat fognak kihelyezni

2018.10.12. 07:00

A közterület felügyelők gyakrabban járőröznek a Derkovits lakótelepen

A biztonságérzetüket szeretnék növelni – vetették fel a Váci és a Bem utca kereszteződése környékén lakók. Dr. Melega Miklós képviselőjelölt a megoldásról tartott tegnap sajtótájékoztatót.

Merklin Tímea

Illés Károly, dr. Melega Miklós, dr. Puskás Tivadar és dr. Varsányi Péter a helyszínen tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt hetekben sok észrevételt és javaslatot kaptam a Derkovits-lakótelepen élőktől. Ezek egyike, hogy az itt lakók egy részének – különösen az egyedülállóknak és az időseknek – igénye lenne arra, hogy növekedjék a bizton­ság­érzetük, vagyis a közterület-felügyelők gyakrabban járőrözzenek a környéken, mert éjszaka a gyengén közvilágított zöldterületen italozás, randalírozás zajlik a sötétség leple alatt. Másnapra pedig túl sok szemetet, üvegeket, műanyag hulladékot hagynak a fiatalok a padok alatt. Mindez zavarja az itt élőket. A lakók javasolták a térfigyelő kamerák elhelyezését – mondta dr. Melega Miklós képviselő­jelölt. – Továbbítottam a kérésüket az illetékesek felé: a közterület-felügyelők számára – akik már most is gyakrabban járőröz­nek – és az önkormányzat felé. A közgyűlés a következő ülésén dönt majd a kamerák kihelyezéséről. Amennyiben a választópolgárok bizalmából bekerülök a szombathelyi közgyűlésbe, markánsan képviselni fogom az érdekeiket. A sajtótájékoztatón az ügy támogatásáról biztosította az érintetteket dr. Puskás Tivadar polgármester.

Illés Károly, dr. Melega Miklós, dr. Puskás Tivadar és dr. Varsányi Péter a helyszínen tartott sajtótájékoztatót
Fotó: Unger Tamás

 

A biztonság a legfontosabb dolog – mondta. – Dr. Melega Miklós felhívta a városvezetés figyelmét, hogy ezen a területen nem tartják be az emberek a közösségi együttélés szabályait. A randalírozás megszüntetésére térfigyelő kamerát fogunk itt elhelyezni, amelynek a tapasztalatok szerint preventív hatása van. Szombathelyen összesen hetven kamera működik, további kettővel bővítjük ezt a kört, 312 ezer forintért már meg is vásároltunk két mobil térfigyelő kamerát, amelyet a közgyűlési döntés után kihelyezünk ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában