Kreatív

2018.10.14. 16:00

Vigyük haza az őszt a gyerekeknek!

Az ősz olyan évszak, amelyre manapság ugródeszkaként tekintünk a karácsonyhoz, éppen ezért elfelejtjük megcsodálni a szépségét, pedig sok kincset rejt.

Tóth-Máthé Orsolya

Mivel gyerekek vannak a családban, nálunk fontos, hogy ne feledkezzünk meg az őszről, és összegyűjtsük a természet kincseit. A lurkók élvezik a gyűjtögetést, főleg, ha utána azokat felhasználjuk otthon az őszi dekorációhoz. Ezek kiváló alkalmak arra, hogy meséljünk nekik arról, mi történik a természettel nyár után. Ősszel vadgesztenyét, makkot, tobozt és színes leveleket is felhasználunk a dekoráláshoz. Az óvodában, iskolában is készítenek olyan alkotásokat, amelyeket nagy örömmel hoznak haza. Jó, ha minden érzékszervükre tudunk hatni az őszi sétáink alkalmával. A szúrós gesztenyehéjak, majd az abból előbújó fényes gesztenyék, az érdes tobozok, a száradó levelek összeszedésekor fontos, hogy mindegyiket megérintsék, érezzék a különbséget. Az illatok bent a lakásban is megmaradnak egy ideig, amelyet utána akár illatgyertyákkal pótolhatunk. Fahéjillatra nálunk mindig vevő a család.

Az őszi séták alkalmával gyűjtsünk vadgesztenyét, készítsünk hangulatos sarkot a lakásban
Fotó: TMO

Anyaként arra törekszem, hogy a legtöbbször a természetességen legyen a hangsúly, és mindenki kivegye a részét, persze korának megfelelően. A vásárolt kiegészítők lehetőleg fából vagy papírból, kézzel készüljenek, minél kevesebb legyen a műanyag, így már kis korban próbáljuk megtanítani a gyerekeinknek szeretni és tisz­telni a természetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában