Ingyenes online állásbörze: chatelni ér

2018.11.16. 15:00

A világ bármely tájáról megkezdhetjük az állásvadászatot

„Új karrier Magyarországon – New Career in Hungary” címmel európai online állásbörzét szervez a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az EURES Magyarország hálózat november 20-án, kedden 10 és 16 óra között.

Tóth Katalin

Murai Adrienn Fotó: Szendi Péter

Az eseményről Murai Adriennt, a Vas Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya EURES-tanácsadóját kérdeztük. – Hálózatunk novemberben esedékes, ingyenes toborzási eseménye az „Új karrier Magyarországon – New Career in Hungary” elnevezésű európai online állásbörze. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és az EURES Magyarország hálózat negyedszer várja eseményére a Magyarországon működő cégeket, valamint a magyarországi álláslehetőségekre nyitott álláskeresőket. Az online börzén való részvétel mindenki számára teljesen ingyenes. A cégeknek lehetőséget ad a bemutatkozásra, a munkáltatói márka és a szabad pozíciók, karrierlehetőségek népszerűsítésére, a potenciális jelöltek előválogatására és interjúztatására. Segíthet abban, hogy képzett, gyakorlattal és idegennyelv-tudással rendelkező munkavállalókat találjanak, a Magyarországon és a külföldön élő, hazaköltözést tervező munkavállalókat is megszólíthassák.

Murai Adrienn Fotó: Szendi Péter

Az online börze, amelyen vasi cégek is jelezték részvételüket, jellegéből adódóan nem a hagyományos kiállítói standokkal, hanem az Európai Online Állásbörze weboldalon keresztül várja a látogatóit, az álláskeresők és munkaadó cégek között ott jön létre a kapcsolat. Azok is bekapcsolódhatnak, akik földrajzilag távolabb (másik megyében vagy országban) tartózkodnak, de szeretnének tájékozódni a magyarországi munkaerőpiacról, álláslehetőségekről, a hazai élet- és munkakörülményekről, továbbá kapcsolatba kívánnak lépni hazai vállalatokkal. A jelöltekkel akár videochaten keresztül interjút is lebonyolíthatnak a cégek képviselői.

Az érdeklődők hazai vállalatok, munkaadók, munkaerő-közvetítők, tanácsadó szervezetek szabad pozícióit pályázhatják meg a szolgáltatások (Shared Service Center, call centerek), a pénzügy és adminisztráció, az IT és kommunikáció, az építőipar, gyártás, autóipar, turizmus és vendéglátás, egészségügy és egyéb ágazatokban, mindezt utazási és egyéb költségek nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában