útfelújítás

2018.11.03. 07:00

Biztonságosabb lett a dozmati bekötőút

Pályázati forrásból végez útfelújításokat a közútkezelő szerte az országban. Vas megyében három szakasz újul meg, a három program között az egyik beruházás most zárult: a dozmati bekötőutat adták át felújított padkával együtt, újraépített burkolattal.

Vas Népe

A burkolat és a padka is megújult Dozmat felé Fotó: Szendi Péter

Biztonságosabb lett a 87123-as jelű dozmati bekötőút – közölte a felújítás lezárását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A most elkészült vasi szakasz 400 méter, a közbeszerzés nyertese nettó 62 millió forintból újította meg, teljes körű volt a szakasz renoválása. A meglévő pályaszerkezet felhasználásával hideg remix-technológiával készült új burkolatalap. Az alapra először kötő-kiegyenlítő réteget tettek, majd kötőréteget, végül kopóréteget kapott az útszakasz. És nem csak a burkolat újult meg: mindkét oldalon stabilizált padka épült, az árkot kitisztították és felújították a dozmati Arany-patak hidat.

A burkolat és a padka is megújult Dozmat felé Fotó: Szendi Péter

Ez csak egy eleme a közútkezelő országszerte zajló építkezéseinek. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén országszerte 536 kilométeren újat fel utakat pályázati forrásból. A több száz kilométerből Vas megyében csaknem 11,5 kilométernyi út újul meg. A dozmati volt az egyik vasi projekt, a másik nyertes projekt pedig két részből áll. Az egyik fele a 8707-es számú, vagyis a Körmend-Ják-Szombathely út megújítása, a másik fele pedig az Újkér és Horvátzsidány közötti összekötő út javítása. Ezeknél összesen 1 milliárd 272 milliárd forint a szerződött támogatási összeg, a munka befejezése legkésőbb 2019. május 1-je.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában