Hiperkarma koncert

2018.11.19. 20:11

Csak az számít, ahogyan te érzel

Itt vannak a régi rajongók, már őszülnek, de a szemük még csillog.

Nagy Ildikó

Fotó: Unger Tamás

Jó ez az este, puha és meleg, már nem ősz, még nem tél, az ásítás is elkerül, pedig már majdnem fél tizenegy van, mire megmozdul a színpad, miután a copfos, szép szemű fiú kisétál a kisteremből, kapucnis felsőben. Akkor még nem látjuk az alatta lévő póló feliratát (high), csak figyeljük, ahogy a színpad felé tart, és mindenki gondol valamire. Istenem, de szép, sóhajt bele a borába a hosszú hajú lány a pultnál, nem lehet több húsznál. Egy kicsit arrébb is csúszik, hogy majd jól lássa szemből. Talán csak fáradt, fut át az ötvenesek agyán, főleg a nőkén, akik örökké aggodalmaskodó anyaként vizslatják a fiú minden mozdulatát. Aztán ez a négy éve nagyon messziről visszatért fiú a társaival belekezd.

 

Azt mindenesetre tanítani kellene, ahogy ők odafentről szépen összesimítják ezt a meglehetősen keszekusza társaságot. Itt vannak a régi rajongók, már őszülnek, de a szemük még csillog. És eljöttek az egy-két dalt ismerők is, akik csak távolról figyelik a zenekart, azt teszik most is, hátul állnak, ütik az ütemet a lábukkal, persze csak óvatosan, hogy ki ne löttyenjen a sör a pohárból. És elvegyülnek a tömegben a fekete latexnadrágos lányok is, akik lehet, először hallják a zenekart, de egy-egy slágerré lett nóta erejéig beszállnak ők is a táncba, elvégre buli van. Igen, tényleg jó buli kerekedik, és amikor a végén a szép szemű fiú énekli, hogy „végig neked szólt a dal a magasból, mindegy, mindenki, hogy mit gondol, nekem csak az számít, ahogyan te érzel, nélküled a pokolba az egésszel”, akkor mi mind – őszülő ötvenesek, húszéves rajongók, bulizó latexnadrágosok – már bármit elhiszünk bárkinek. Aztán felkapcsolják a villanyt, a szép szemű copfos fiú már sehol, mi pedig beleásítunk ebbe a se nem őszi, se nem téli éjszakába – ami talán igaz sem volt.

(Bérczesi Robi a Hiperkarmával szombaton este varázsolt a Cinema Caféban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában