Gyógyászatfejlesztés

2018.11.12. 07:00

Csontritkulásra szakosodott központ lesz Bükfürdőn

Gyógyászatfejlesztés kezdődik a büki gyógyfürdőben, a Szent Kelemen-medence felújítása már zajlik, a teljes külső-belső átalakítással csontritkulásra szakosodott centrum lesz majd a fürdő gyógyászati részlege.

Bakos Ágnes

Boros László Attila mutatta be a terveket Fotó: Unger Tamás

A gyógyászat épületét 1979-ben adták át, 2002-ben újabb szint épült hozzá, előtte és utána csak kisebb felújításokat eszközöltek, átfogó felújítás nem volt – kezdte a fejlesztés bemutatását Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. Itt van az orvosi rendelő, a lézerterápia, a masszázs, az iszapkezelés – sorolta.

A nagyszabású fejlesztésről már döntött a tulajdonosi kör, a terv és az ütemezés pedig már adott. Összesen 408 millió forintból építik át és modernizálják a gyógyászati részleget. A belső átalakítás mellett a külső szépítés is része a tervnek. Áthelyezik a diszpécsereket az új főbejárathoz, megújul a földszint, akadálymentesek lesznek az új vizesblokkok. Új kezelőkádak és orvosi rendelők lesznek a hidroterápiás részlegen. Jelenleg is folyik a Szent Kelemen gyógyvizes medence korszerűsítése, a napokban öntötték ki az új ülőpadrendszerek első részét, a teljes átépítés karácsonyra elkészülhet. A gyógyászat komplex felújítása január közepén kezdődik majd, a teljes építkezés kilenc-tíz hónapot vesz igénybe, a gyógykezelések azonban ez idő alatt is elérhetőek lesznek.

Boros László Attila mutatta be a terveket Fotó: Unger Tamás

– A 2019-es év a gyógyászat újrapozicionálása lesz – summázta a vezérigazgató. Specializálásról beszélt: csontritkulás kezelésére szakosodott centrumként működik majd a bükfürdői létesítmény. Mint Boros László Attila elmondta, a büki gyógyvíz erre kiválóan alkalmas, mellé pedig adott a szakképzett személyzet, már csak az infrastruktúrát kell megteremteni – ezen dolgoznak. Piacot is nyit a gyógyászat átpozicionálása – mondta még el a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában