165 éve született

2018.11.19. 07:00

Éhen Gyulára emlékeztek Szombathelyen

A néhai városvezető, országgyűlési képviselő születésének 165. évfordulója alkalmából emlékeztek, koszorúztak tegnap az Éhen-telepi szobornál.

Nemes Judit

Az Éhen-szobor előtt az ükunoka: Simon Balázs

Fotó: Unger Tamás

Ükunokája, az Éhen Gyula Kör, az Éhen Gyula Akadémia, a Vasi TIT Egyesület és a Vas Megyéért Egyesület mellett szombathelyi polgárok adóztak a formátumos politikus emléke előtt. Kozma Gábor közíró elmondta: kettős évfordulóra emlékeznek, nemcsak a városvezető születésének 165. éve alkalmából gyűltek össze, hanem az Éhen Gyula Kör miatt is: hiszen 1988-ban a Vasi TIT adott először helyet a frissen megalakult Éhen Gyula Körnek, amelynek első lépése a megemlékezés hagyománnyá tétele volt. Dr. Bakó Béla történész, a TIT igazgatója kiemelte, Éhen Gyula munkássága íróként is jelentős. Az eseményen részt vett Simon Balázs, az egykori polgármester ükunokája. Beszédében hangsúlyozta: Éhen Gyula leszármazottjának lenni számára részben felemelő érzés, részben pedig nagy felelősség a hagyatékát gondozni. Hozzátette: gyermekei tovább ápolják szépapjuk emlékét.

Az Éhen-szobor előtt az ükunoka: Simon Balázs
Fotó: Unger Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában