A Gróf úr kedvencét is megkóstolhatják

2018.11.28. 14:29

Fél áron teljes élmény a kastélyban

Csütörtökön újra meglepetéssel várjuk a gasztronómia iránt rajongó olvasóinkat. A Vas megye kártya felmutatása ellenében fél áron fogyaszthatnak el egy ebédet vagy egy vacsorát Szelestén, a Festetich Kastélyszálló éttermében.

VN
Fél áron teljes élmény a kastélyban

Asztalt foglalni muszáj

Fotó: Festetich Kastélyszálló

A gourmet-csütörtök programjában ezúttal első alkalommal kínálunk olyan éttermet, melynek felkeresése akár egy kellemes kirándulásnak is része lehet. A saját gyógyvízzel rendelkező, 13 és fél hektáros szelestei arborétumban elhelyezkedő Festetich Kastélyszállót a régi 86-os útról lekanyarodva találják meg.

Asztalt foglalni muszáj
Fotó: Festetich Kastélyszálló

Az elsősorban a szállóvendégek által látogatott étterem az Ezüst Hárs nevet viseli – tudtuk meg a szállodát bérlő cég ügyvezetőjétől, Halász Ferenctől. Itt a parkban található ugyanis az ország egyik legnagyobb ezüst hársa. A vendéglátóhely gyakran ad otthont esküvőknek, családi rendezvényeknek, amikor a konferenciaterem igénybe vételével akár háromszáz vendéget is le tudnak ültetni.

No de pillantsunk bele az étlapba! Mivel a vendégek túlnyomó többsége belföldi, az étterem különös hangsúlyt helyez a magyaros ételekre, és különlegesen gazdag választékot kínál levesekből.

De természetesen megjelennek a nemzetközi konyha remekei is, bőséges grill- és szárnyas­választékkal, salátatálakkal, tésztákkal. A halételekhez lazac, fogas, pisztráng, sügér szolgál alapanyagként. Érdemes figyelmet szentelni a ház specialitásainak. Ilyen például a Gróf úr kedvence, amely grillezett bordaszeletek közé tekert angol szalonnát takar, pirított gombával a tetején. A Szelestei tarja pfefferónipaprikával és ráolvasztott füstölt sajttal készül. Sajnos a csípős mézes-mázas pulykamell pikáns szószának a receptjét nem árulta el informátorunk, ezért aki kíváncsi rá, az kénytelen lesz megkóstolni. A desszertek közül a vendégek kedvence a gesztenyés-meggyes palacsinta, csokoládé­öntettel. A teljesség kedvéért: az étlapon a hús, illetve glutén nélkül táplálkozóknak is kínálnak ínyencségeket.

Halász Ferenc ügyvezető, valamint Simon Frigyes séf és csapata szeretnék az éttermet azokkal is megismertetni, akik gyógyüdülés vagy valamilyen rendezvény kapcsán nem jutottak még el a kastélyszállóba. Csütörtökön 12 és 21 óra között szeretettel várnak mindenkit, aki szeretné megismerni a hely gasztronómiájának csínját-bínját. A Vas megye kártyát felmutató vendégek az étlapon szereplő valamennyi étel árának az ötven százalékát fizetik! A vendéglátók kérik, hogy előzetes asztalfoglalás nélkül senki ne induljon útnak: ma és holnap is a 95/565-001-es számon várják a bejelentkezéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában