Receptek

2018.11.23. 07:00

Hétköznapok és ünnepek ételei – megjelent lapunk új szakácskönyve

Megjelent és már kapható is a kiadónk gondozásában elkészült, Hétköznapok és ünnepek ételei, olvasóink receptjei alapján című szakácskönyv.

VN

A család kedvenceit küldték be olvasóink, mondván: ezek más családok kedvencei is lehetnek

Fotó: MW

A kötet lektora Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke volt. A kiadvány a hagyományos előétel, leves, főétel, desszert négyesre épül. A receptek alapján az ételeket mesterszakácsok és -cukrászok főzték, sütötték meg.

– Az előételeknél pástétomokat, gyümölcsökből, zöldségekből, hússal és hús nélkül készített ételeket kaptunk – hangsúlyozta Prohászka Béla. – Levesből a család kedvenceit küldték be, ezek más családok kedvencei is lehetnek. A fő­ételeknél a szokottnál nagyobb terjedelmet szántunk a tésztaételekre, amelyek egyre népszerűbbek. A gasztronómiában ma a street food a sláger. Gyorsan elkészíthető, minőségi alapanyagokat tartalmazó, akár menet közben elfogyasztható finomságokat takar. Mehet ,,buciba”, zsömlébe, kiflibe vagy általunk sütött tésztába. Egyre nagyobb divat kerti összejövetelekre. Persze, egy ünnepi ételsor nagyban különbözik mindettől. Itt is lehet azért lazítani, és akár hagyományos ételeket újragondolni.

A család kedvenceit küldték be olvasóink, mondván: ezek más családok kedvencei is lehetnek
Fotó: MW

– Alig kellett belenyúlnunk a receptekbe az elkészítés során – mondta Prohászka Béla. – A receptek kiválasztásánál törekedtünk arra, hogy a gyakorló és kezdő háziasszonyok, a konyhában szívesen tüsténkedő férfiak is találjanak kedvükre valót. Figyelembe vettük, hogy a hétköznapokon általában kevesebb idő jut a sütésre, főzésre, mint hétvégén vagy az ünnepek előtt és alatt. Séf a konyhában rovatunkban az ételeket elkészítő szakácsok, cukrászok rukkoltak elő kedvenc receptjeikkel. A könyvet kézbesítőinknél vagy az ügyfélszolgálati irodákban lehet megvásárolni 3990 forintért. Előfizetők, illetve megyekártyás előfizetők részére az ár 1790 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában