Ki szedi össze?

2018.11.07. 18:57

Ilyenkor avar borítja a városi köztereket is

Kirándulások alkalmával jó bokáig gázolni a színes avarban, de a városban problémát is okozhat a lombhullás. De kinek a feladata összeszedni a faleveleket?

Lakosi Gabriella

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

A megyeszékhely zöldterületein a Szompark felelős a takarításért. A fűnyírással együtt végezték eddig a feladatot, a zsákos gépek összeszedték a száraz leveleket. Most már külön koncentrálnak a gyűjtésre, 15-20 ember dolgozik folyamatosan Szombathely parkjaiban – tudtuk meg Kiss Dávid ügyvezetőtől. A Szova köztisztasági csoportja a burkolattal ellátott közterületekért: úttestekért, parkolókért, kerékpárutakért és azokért a járdaszakaszokért felel, amelyek nem az ingatlanhasználókhoz tartoznak – mondta el Potyondi Nikolett, a cég szóvivője. Kollégáik egyéb napi tevékenységeik mellett gyűjtik az avart.

Az avart össze kell gyűjteni, majd ingyenesen le lehet adni a Körmendi úti hulladékudvarban
Fotó: Szendi Péter

A házak előtt a tulajdonosok dolga a járdák rendben tartása. Az összegyűjtött falevelet ingyen le lehet adni a Körmendi úti hulladékudvarban, vagy a Szomhull ügyfélszolgálatán megvásárolható fekete zsákban ki lehet tenni a kuka mellé, ha a gyűjtőedénybe nem fér bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában