adományok

2018.11.16. 07:00

Jótékonysági kezdeményezés – Ezer forint minden eladott szemüveg árából

Jótékonysági kezdeményezés indult: a kőszegi SOS gyermekfalu javára gyűjtenek adományokat a résztvevők.

Tóth Kata

Nagyidai Zoltán, Tóth Zsuzsanna, Illés Károly és Jagodits Zsuzsa a sajtótájékoztatón Fotó: Horváth Balázs

A vér szerinti szüleiktől kényszerűségből külön élő, sokszor súlyosan hátrányos helyzetű gyerekek a gyermekfaluban nevelőszülői családokban nevelkednek. Szombathelyi ifjúsági házukban a 18 év felettieknek nyújtanak támogatást. A falu működtetéséhez az SOS Gyermekfalvak Magyarország tavaly költségvetésének 21 százalékát kapta az államtól, 36 százalékát a nemzetközi szervezettől, a többit magán- és vállalati adományozóktól. A gyerekek ellátásához van szükségük támogatásra – jegyezte meg a tegnapi sajtótájékoztatón Tóth Zsuzsanna, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa nevelőszülői hálózatának vezetője. Illés Károly alpolgármester köszönetet mondott a nevelőszülői munkát végzőknek és az akciót kezdeményező Trend Optika hálózat vezetőjének, Nagyidai Zoltánnak, aki ismertette felajánlásuk részleteit.

Nagyidai Zoltán, Tóth Zsuzsanna, Illés Károly és Jagodits Zsuzsa a
sajtótájékoztatón Fotó: Horváth Balázs

– A karácsony előtti időszakban cégünknél tradíció, hogy segítünk a szükséget szenvedőknek. Idén minden eladott szemüveg árából ezer forintot ajánlunk fel az SOS gyermekfalunak. Az ott élő gyerekeknek ingyenes szemvizsgálatot és szemüvegkészítést, az ott dolgozóknak kedvezményes árú szemüvegkészítést ajánlunk. Aki nem vásárol, az is jótékonykodhat december 15-éig: a Trend Optika három szombathelyi üzletében adománydobozokba várják a támogató forintokat. A Rádió 1 pedig egy hónapon át buzdít mindenkit frekvenciáján és online felületeken a csatlakozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában