Kétórás késés

2018.11.24. 12:54

Két órával hosszabb lett az osztálykirándulás – Vas megyei diákok is várakoztak a váltóhiba miatt

Váltóhibák miatt késtek órákat a péntek délutáni vonatok, egy vasi diákcsoport osztálykirándulása két órával lett hosszabb a vasúti probléma miatt.

Bakos Ágnes

Illusztráció: pixabay.com

Fotó: Pixabay

„Budapestről jöttünk volna a 18.10-es IC-vel, kb. 120 perc késéssel ért be” – írta megkeresésünkre Melus Marci. A szentgotthárdi diák azt írta Facebook-oldalán péntek délután: „Jelenleg 16:10-es Répcelak InterCity 200 percet késik. Mi, akik a 18:10-és Rába InterCity vonatra várunk, valószínűleg nem is fog indulni, így komplett osztály van bajban akik, Szombathelyre mennének onnan tovább Szentgotthárd és Celldömölk felé”.

A vonatok késlekedését váltóhibák okozták: a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazóknak kellett egy-két órás, de akár három órás késéssel számolni, közölte pénteken a Mávinform. Bicskén hibásodott meg a váltó, valószínűleg áramellátási probléma miatt – és okozott torlódást, hiszen, akik a 16 óra 10-es vonattal jöttek volna a fővárosból, azok is a 18 óra 10-essel indultak. Marci azt mondta, nem is nézték, hogy kinek hova szól a helyjegye. Neki viszonylag „könnyű” volt, hiszen Szentgotthárdig hazavitte a vonat, azoknak a diákoknak kellett „autós segítség”, akik Szombathelyre érkezve lekésték az utolsó vonataikat.

A több órás késést okozó váltóhibát mintegy két óra alatt javították ki, utána fokozatosan állt helyre a menetrend szerinti közlekedés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában