Kreatív

2018.11.18. 13:00

Lakásdekoráció adventinaptár-ötlettel

Egy kis kreativitásra van csak szükség ahhoz, ha jóval az ünnepek előtt karácsonyi díszbe öltöztetnénk otthonunkat, de karácsonyfát még nem akarunk felállítani.

Nemes Judit

Kis kreativitással óriási örömet szerezhetünk –és talán nem is csak a legkisebbeknek

Fotó: Shuttersctock

Advent a várakozás időszaka, akik gyermeket nevelnek, gyakran adventi naptárral kedveskednek a csöppségeknek: mindennap egy-egy ablakot kinyitva meglepetés várja őket. A boltokban kapható kész változat helyett magunk is barkácsolhatunk adventi naptárat, nemcsak kartondobozból elkészített, könyv méretűt, hanem nagyobbat is, amelyet lakásdekorációként használhatunk. Ha akad üres falfelületünk, amelyre ki tudtunk függeszteni egy nagyjából egy méter hosszú zsineget, már meg is van a tartóelemünk. Ehhez vásároljunk papír-, textil- vagy organzazacskókat – akkorákat, amekkora ajándékokkal megtöltenénk azokat, és annyi darabot, ahány nap van karácsonyig. Édességek, apró meglepetések mind-mind kerülhetnek bele – és amikor megtöltöttük mindet, zsineggel, szalaggal, masnival kedvünk szerint zárhatjuk le, sőt díszíthetjük matricával, egyéb elemekkel. Megszámozzuk az elülső felüket, és apró akasztóval felfüggeszthetjük a tartózsinegre. A számok sorrendjére sem kell figyelni, a kicsik örömmel keresik az adott napra jutó meglepetést.

Kis kreativitással óriási örömet szerezhetünk –és talán nem is csak a legkisebbeknek
Fotó: Shuttersctock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában