Új helyszín

2018.11.22. 07:00

Már elkezdték építeni az új egészségházat Náraiban

A településen már volt orvosi rendelő, de azt „kinőtték”, nem lehet sem korszerűsíteni, sem bővíteni. Ezért a képviselő-testület új helyszín kijelöléséről döntött – tudtuk meg Németh Tamás polgármestertől.

Lakosi Gabriella

Már elkezdődtek a munkák a településen

Fotó: VN

A település központjában, a Millenniumi parkban egy meglévő önkormányzati épületet alakítanak át. Az épületben jelenleg egy gyógyszertár és kozmetika működik. A beruházással egy minden igényt kielégítő, 21. századi, több mint 150 négyzetméteres egészségház készül majd el, amelyben lesz felnőtt- és gyermekorvosi részleg és rendelők. A védőnői tanácsadó iroda külön épületrészben kap helyet. Elkülönül majd a várótermi és az orvosi bejárat is, a dolgozók számára vizesblokkot és öltözőt is építenek. A kivitelezés után új, modern berendezések is érkeznek majd.

Már elkezdődtek a munkák a településen
Fotó: VN

A több tízmillió forintból épülő egészségház teljesen akadálymentesített lesz, az energiafelhasználását részben megújuló forrásból fedezik. Az építkezéssel az épület melletti vízelvezetést is szabályozzák, illetve a parkolók számát is bővítik. Ugyanitt még az idén 300 méter aszfaltos járda is készül. A beruházástól sokat vár a képviselő-testület, remélik, hogy a térség és Nárai lakóinak életminőségét is javítja majd az új egészségház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában