Praktikák

2018.11.11. 07:00

A legfurcsább házi gyógymódok – Nedves zoknival a betegségek ellen?

Ha házi praktikák és házi gyógymódok után kutatunk az interneten, hamar belefuthatunk bizarr ajánlásokba nagymamáink korából. Összegyűjtöttük a legfurcsább kezelési javaslatokat.

Lakosi Gabriella

Egy biztos: egy jó zokni csodákra képes

Fotó: Pixabay.com

Az összezúzott és mézzel, valamint citrommal kevert fokhagyma jótékony hatásairól már mindenki hallott. Nem túl ínycsiklandó ez a kombináció (bár: ízlések és pofonok), de ha az ember igazán rosszul érzi magát, sok mindent hajlandó kipróbálni.

Vannak azonban egészen bizarr gyógymódok is. Sok helyen olvasni, hogy a talpra kötözött krumpli segíthet a lázon. A népi hiedelmek szerint hasonló hatást érhetünk el azzal, ha ecetbe áztatunk egy zoknit, majd egy pár órán keresztül viseljük a ruhadarabot.

A zokni más népi gyógymódban is szerepet kap. Egy régi hiedelem szerint ha egy pár napig hordott, lehetőleg szagos darabot a torkunkra kötünk, pillanatokon belül elillan a betegség.

Egy biztos: egy jó zokni csodákra képes
Fotó: Pixabay.com

Egy kis internetes kutatás után ennek a módszernek meg is lehet találni a működési elvét. Tudósok szerint a sokáig viselt – tehát „ideális esetben” nedves és meleg – zokniban gombák jelenhetnek meg, amik pedig antibiotikumokat termelnek. Ha ezt közel tesszük az arcunkhoz – vagyis magunkra kötjük –, akkor, ha szerencsénk van, egyfajta „természetes gyógyszert” lélegzünk be.

Ízlés kérdése, én maradok a hársteánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában