téliesítés

2018.11.07. 12:02

Óvják a szökőkutakat a fagytól Szombathelyen

Hamarosan befejeződik a szökőkutak téliesítése a városban, a munkálatokkal a fagyok beállta előtt végeznek a Szompark munkatársai.

Nemes Judit

Fotó: Nemes Judit

Javában tart a szökőkutak téliesítése a megyeszékhelyen, várhatóan két hét múlva végeznek a munkálatokkal a Szompark munkatársai. A szombathelyi parkfenntartó négy helyszínen tartja karban a szökőkutakat: az Arena Savaria előtt, a Savaria téren, a Fő téren és a Berzsenyi téren.

Fotó: Nemes Judit

A téliesítést a talajmenti fagyok beállta előtt kell elvégezni, ezért már hetekkel ezelőtt leengedték a vizüket, mert a takarás előtt teljesen száraznak kell lenniük, különben a kis résekbe belefagyó víz kárt tenne bennük. Helyreállítási munkákat is részei a teendőknek, a kisebb-nagyobb javítanivalókat még most elvégzik rajtuk. Utolsó lépésként szilárd burkolat kerül a tetejükre, majd a fedlapjaikat rögzítik. Jövő tavasszal bontják ki ismét a szökőkutakat, addig alusszák téli álmukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában