Ünnepi fények

2018.11.28. 07:00

Pénteken fölragyog a Szabadság tér Körmenden

Karácsonyi dekorációval díszítik fel a Szabadság teret és annak környékét. Kezdődhet az advent.

Markó Petra

Dolgozik a városgondnokság. Az előtérben Habda Tamás

Fotó: JT

A posta előtti „négy átfeszítés” az időjárás miatt valószínűleg csak jövő héten kerül ki, de próbálnak a hétvégi adventi programokig mindennel végezni – árulta el Sövegjártó Zoltán, a Körmendi Városgondnokság vezetője.

Elkülönített forrás most nem volt arra, hogy újítson a város az ünnepi csinosítást illetően, de néhány éve a régi izzós motívumok nagy részét már LED-es, energiatakarékos fogyasztókra cserélték. Jelenleg csaknem száz oszlopdekoráció, fényfüzér és számos karácsonyi motívum alkotja az adventi kompozíciót. A karácsonyváró programok most szombaton kezdődnek és egészen december 22-éig tartanak, a színpad már áll a fő téren.

Dolgozik a városgondnokság. Az előtérben Habda Tamás
Fotó: JT

Az ünnepi gyertyagyújtásokhoz koszorúalap készül, az ehhez szükséges zöld ágat felajánlásból kapja a város, a gyertyákat pedig a korábbi évekhez hasonlóan most is izzók helyettesítik majd. Csütörtökön már kint lesznek az óriás adventi kalendárium elemei is, így az ahhoz kapcsolódó játék időben elkezdődhet.

Arra pedig, hogy ismét megcsodáljuk az ünnepi fényeket még péntekig várni kell, akkor kapcsolják ugyanis először be valamennyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában