Márton-nap

2018.11.13. 07:00

Sütemény és muzsika a teadélutánon – Összegyűltek a nyugdíjasok Jánosázán

Teadélutánra gyűltek össze a város nyugdíjasai Márton-napon, ebben a szezonban először, került az asztalokra sütemény, tea és egy kis szíverősítő a művelődési házban.

Bakos Ágnes

Kiss András polgármester pálinkát kínált – hogy még vidámabb legyen a hangulat a jánosházi teadélutánon, Márton-nap alkalmából Fotók: Bakos Ágnes

Ünnepi asztalok töltötték meg a művelődési ház nagytermét: fehér abroszok, elegáns étkészletek várták a helyi időseket. Vasárnap kora délután pedig jöttek is, a város minden nyugdíjasa kapott meghívót a teadélutánra. Amint körbeülték az asztalokat, kikerültek a süteményekkel rakott tálcák, roskadásig pakolva finomságokkal. A kancsókban forró víz, elegáns csészékbe tölthették, és számos ízesítés közül választhattak a vendégek. A feltálalt a finomságok mellé egy kis szíverősítő is jutott az uraknak, hölgyeknek igény szerint, Kiss András polgármester járt körbe a pálinkával, koccintott sorban a jánosházi idősekkel. Aztán a sorozat ötletgazdájaként köszöntötte az összegyűlteket, és elmondta, hogy harmadszor indították útjára az összejövetelek sorát.

Óriási siker volt eddig is a program, a létszámra most sem lehetett panasz.

– Kis műsor, játék és beszélgetés, ez utóbbi a legfontosabb talán – mondta a polgármester.

Decemberben a sűrű adventi programok miatt nem tartanak teadélutánt, azonban januárban, februárban és márciusban is lesz ilyen összejövetel.

A fellépők minden alkalomra meglepetést jelentenek, a Márton-napi összejövetelre Rózsás Viktória érkezett. A fiatal énekesnő már visszatérő fellépő Jánosházán, tavaly a legendás táncdalénekes, Poór Péter partnereként járt itt. Ahogyan a közönsége, úgy ő is jól érezte magát, szívesen tett eleget ismét a meghívásnak.

Kiss András polgármester pálinkát kínált – hogy még vidámabb legyen a hangulat a jánosházi teadélutánon, Márton-nap alkalmából Fotók: Bakos Ágnes

A teadélutánon is látszott, hogy jó közösség a jánosházi a legidősebb korosztályban is. Az is kiderült, hogy szívesen összegyűlnek egy-egy ilyen alkalomra, és ehhez ideális helyszín a művelődési ház.

Amíg az idősek a teadélutánon szórakoztak, a polgármester elmondta, hogy jól halad az újabb közösségi tér építése. A sportpálya mellett készül a szabadidőcentrum, már az alapozó munkákkal is elkészültek, például a leendő tekepálya alapja is látható. Van, ahol még csak jelöléssel, de látszik, hol lesz például a kemence, a szabadtéri színpad. A területet hatalmas fák szegélyezik – a tereprendezéssel eltűntek volna, a polgármester nem engedte, így még inkább ligetes lesz az új centrum, az újabb közösségi tér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában