Megmaradt, szebb lett

2018.11.21. 07:00

Új burkolatot, korlátokat és világítást kapott a körmendi aluljáró

Bár a város korábban a megszüntetését javasolta, végül a 8-as főút belterületi szakaszának megújításával a gyalogos aluljárót is rendbe tették. Ehhez a forrásokat a Magyar Közút és a helyi önkormányzat közösen adta. Utóbbi a projekthez összesen 48 millió forinttal járult hozzá – mondta el lapunknak Bebes István, Körmend polgármestere.

Markó Petra

Amint lekerültek a szalagok, a gyalogosok máris birtokba vették az aluljárót

Fotó: Jámbori Tamás

Bebes István hozzátette még: vannak feladatok, de az infrastrukturális hálózat bővülése

és fejlesztése folyamatos, mindenki láthatja, hogy jelentős előrelépések történtek eddig, és további fejlesztések várhatók az előttünk álló időszakban.

Az aluljáróról múlt héten lekerültek a szalagok, azt ismét megnyitották a gyalogosok előtt. Az elmúlt hónapok azzal teltek, hogy biztonságossá tették, kifestették, új burkolatot kapott, a korlátokat kicserélték és a világítást is megújították.

A munkálatok ideje alatt a Hétemeletes, a Korona, valamint a Rázsó előtti átkelőhelyeket lehetett használni. Bár sokan – hiá ba szabálytalan és balesetveszélyes – a forgalmas 8-as úton mentek át egyik oldalról a másikra az aluljáró fölött.

Amint lekerültek a szalagok, a gyalogosok máris birtokba vették az aluljárót
Fotó: Jámbori Tamás

A város infrastrukturális hálózata egyébként folyamatosan fejlődik. Fokozatosan próbálják megújítani a rosszabb állapotban lévő utakat. Példa erre egyebek között a tavaly megújult Bercsényi utca, de jövőre juthat pénz további szakaszok teljes körű felújítására. A kerékpárúthálózat is egyre bővül, most is dolgoznak a piacteret az ipari parkkal összekötő rész megépítésén. Az elmúlt hetekben pedig a szakemberek hozzáláttak az északi városrész csapadékvíz-elvezető rendszerének korszerűsítéséhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában