A pénz hatalmáról

2018.11.24. 07:00

Vasi kötődésű szerző könyvét mutatták be

Puskás Imre A pénz hatalma, avagy A vagyonszerzés politikája című könyvét mutatták be az ŐrvidékHázban.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Faludi Jenő a könyvbemutatón

Fotó: Szendi Péter

A szerző életútjáról dr. Puskás Tivadar polgármester szólt. Családi emlékeket idézhetett, hiszen a 88 éves Puskás Imre a nagybátyja, aki egészségi állapota miatt nem tudott eljönni a könyvbemutatóra, leánytestvérei azonban itt voltak. Puskás Imre 1930-ban Pinkamindszenten született. Az 56-os forradalom után külföldre menekült, nyugdíjazásáig egy Chicago melletti olajipari cégnél dolgozott vegyészmérnökként.

Dr. Faludi Jenő a könyvbemutatón
Fotó: Szendi Péter

Szavahihető ember, akit semmi sem kényszerít az aktuálpolitikai állásfoglalásra. A továbbiakban Gyurácz Ferenc, a Magyar Nyugat Könyvkiadó vezetője elmondta: a szerző az ENSZ, az Európai Unió és Soros György hozzáférhető dokumentumainak tanulmányozására alapozza művét. Felismerései, hipotézisei ezen források elemzéséből következnek. Egy olyan Sorost mutat be, aki nem elégszik meg az üzleti haszonnal, hanem vagyonát világnézeti fanatizmusának szolgálatába állítva a nemzetállamok felszámolására, a nyitott társadalom megvalósítása törekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában