Lóerő

2018.12.30. 07:00

2020-ban megalakulhat a szombathelyi Ferrari klub

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, Vas megyéből indult és a hivatalos licenc megszerzéséig meg sem állt a magyarországi Scuderia Ferrari Rajongói Klub (SFC). Magyarországon egyedüliként működik hivatalos Ferrari klubként, ám a legújabb hír szerint 2020-ban Szombathelyen is megalakulhat a hivatalos Ferrari klub.

Kelemen Attila

Varga Csaba és egy Ferrari

Fotó: SFC

Varga Csaba, a Scuderia Ferrari Rajongó Klub elnöke elmondta, hogy szeretné bővíteni az SFC nemzetközi szervezetét, és ehhez a nyugati országrészt választotta. A leendő szombathelyi klub akár négy megye szurkolóinak is biztosíthatja az anyaklub feltételeit. Lehetőséget adnak a vidéki Ferrari-szurkolóknak arra, hogy egyre több rendezvényen és programon vehessenek részt. A tervek szerint a Pannónia-Ring lehet egy-egy nagyszabású rendezvény helyszíne, illetve külföldi utazásokat, maranellói gyárlátogatásokat is szerveznek. Sőt a tagoknak lehetőségük nyílhat arra, hogy ingyenesen kijussanak a Ferrari Challenge napokra.

Noha az előkészületek már elkezdődtek, a klub létrehozását hosszas adminisztratív és jogi procedúra előzi meg, ami csaknem egy évet vesz igénybe. Ebből kifolyólag a szombathelyi származású Varga Csaba többször hazautazik a vasi megyeszékhelyre, hogy mindenben segítse az új klubot.

Varga Csaba és egy Ferrari
Fotó: SFC

Az SFC tájékoztatása szerint legkorábban 2020-ban már szombathelyi székhellyel és logisztikai központtal rendelkezhet a hivatalos Ferrari klub. Továbbá szurkolói törzshely is rendelkezésére áll majd a Ferrari-fanoknak, ahol többek között Forma–1-es futamokat nézhetnek együtt, illetve a gyűléseket is itt tartanák meg.

Bár a szombathelyi klubnak még nincs elnöke, viszont jelöltek már vannak rá. Az SFC Budapest pedig teljes mértékben támogatja a vasi klub létrejöttét.

Nem árt tudni, hogy a klub nemcsak a Forma–1-es csapatról szól, hanem mindenről ami Ferrari. Legutóbbi rendezvényükön például a Zengő Motorsport pilótapárosát látták vendégül.

Csaba szeretné a maximumot nyújtani minden korosztálynak, így a kisgyermekekről sem feledkeznek meg a programok szervezése során.

A Vas megyei klub terveit a tervek szerint 2019 első negyedévében lefektetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában