A 70, sőt a 90 felettiek

2018.12.17. 09:00

A legidősebb helyieknek kínáltak ünnepi ebédet

A hetven éven felüli bükieket látta vendégül az önkormányzat a művelődési házban. Nagyon sokan elfogadták a meghívást, név szerint köszöntötte Taródi Lajos a 12 kilencven éven felülit. Karácsonyi hangulatban ünnepeltek közösen az óvodásokkal, iskolásokkal.

VN

A legifjabbak a legidősebbeknek

Fotó: Horváth Balázs

– „Jók legyetek gyerekek, gyerekek. Szent karácsony közeleg, közeleg. Angyaloknak kara zendül, kisjézuska száll a mennyből.” Drága jó édesanyám immár hatvan éve, hogy ezzel a nótával hangolta törékeny lelkünket a karácsonyra – énekkel köszöntötte az időseket Taródi Lajos önkormányzati képviselő, a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ vezetője pénteken. Személyes hangon szólt a helyiekhez.

A legifjabbak a legidősebbeknek
Fotó: Horváth Balázs

– Amikor édesapámék a Zrínyi utcába először 1958-ban beköltöztek, nem volt áram, nem volt víz. Csönd volt, béke, persze küzdelem. Azok a csodálatos szép esték felejthetetlenné tették a karácsonyt. A legfontosabb a lelkiség volt ilyenkor. Ünneplőbe öltöztünk, és készültünk a karácsonyra – mesélte. Szüleitől megtanult adni, szeretni adni. – Aki ad, részese a szeretetnek – idézte Erich Fromm filozófust. A hetven éven felüli helyieket hívták közös évzárásra, ünneplésre a művelődési házba. Mintegy százan elfogadták a meghívást, nemcsak a színházteremben, hanem még az aulában is terítettek a vendégeknek a hagyományos programon.

– Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan együtt vagyunk, mert vallom, hogy a közösség az erő – méltatta az összejövetelt Taródi Lajos. A legidősebb bükieket külön köszöntötte: Asbóth Nándorné Róza néni 96 éves, 94 éves Perhács Kornélné. Bús Pálné és Kónya Antalné is 93 éves már, Vörös Frigyes, Csajági-Bertók Lászlóné, Enzsöl Ferencné és Varga Pista bácsi is 92 éves. Adorján Sanyi bácsi, Vámos Józsefné, Katavics Gyuláné és Szerdahelyi Ferencné is 91 éves – sorolta. Az óvodások és a bölcsődések, valamint az iskolások is műsorral készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában