Az orgonát is felszentelték

2018.12.10. 07:00

A püspök áldotta meg a közösségi házat

A kámoni Krisztus Király-templomban dr. Székely János megyés püspök tartott misét vasárnap délelőtt, és felszentelte a felújított, átépített orgonát, megáldotta a közösségi házat.

Merklin Tímea

Középen dr. Székely János megyés püspök

Fotó: Horváth Balázs

A szentmisén zsúfolásig megtelt a kis templom a helyiekkel és a vendégekkel, akik között külön köszöntötték dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőt, az Országgyűlés alelnökét, dr. Puskás Tivadar polgármestert és Koczka Tibor alpolgármestert.

Az egyik püspöki példabeszéd arról szólt, hogy egy koncerten a karmester megállította a zeneszámot, mert elhangolódott az egyik hegedű, a közönség ugyan nem hallotta, de őt zavarta. Visszahangolták a húrt, és a koncert folytatódott. Dr. Székely János úgy fogalmazott: néha kiesik az ember az isteni harmóniából, el- és lehangolódunk a mai világ zűrzavarában, ezért jó visszajönni ide a templomba, és hallgatni az orgonát.

Középen dr. Székely János megyés püspök
Fotó: Horváth Balázs

Arra a kérdésre pedig, hogyan illik egy keresztény templom mellé a közösségi ház, szintén metaforikusan válaszolt: azzal, hogy merjünk kilépni az előítéletek szorításából, ledobni az álarcainkat, mert sok lelki szépség és jóság megreked az emberben, ha nem volt, aki észrevegye, előcsalogassa. Mert az én a te által lesz önmaga, a másik arcának tükrében láthatjuk magunkat, a másik szeretete által tudunk gyógyulni, akkor van önbizalmunk, ha bíznak bennünk, ha van kinek kimondani életünk legfontosabb szavait. Az ember nem önmagában, hanem közösségben teljes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában