Szebbé tették az ünnepet

2018.12.19. 14:00

Átadta az adományokat a családoknak a Soroptimist Club Szombathely

A CSAK Pont Irodában tegnap gyűltek össze a támogatott családok a Soroptimist Club Szombathely hívására: itt vehették át a Szabó Tibor színművész koncertje révén összegyűjtött támogatást. A jótékonysági akciót a Vas Népe és a VAOL is támogatta.

Merklin Tímea

Wagner Anikó, Szabó Tibor és Bálint Éva. Nagy öröm, hogy másokat is motiválni tudtak a kezdeményezéssel

Fotó: Horváth Balázs

A Soroptimist International Club Szombathely elsősorban gyermekeiket egyedül nevelő nőket támogat, most azonban szárnyai alá vont a két apa nélküli család mellé egy tízgyermekes családot is. A nehéz sorsok megkönnyítésének, karácsonyuk szebbé tételének szándéka találkozott Szabó Tibor Jászai-díjas színművész kezdeményezésével, aki a 60. születésnapján, tavaly elhatározta, hogy minden évben ad egy jótékonysági koncertet.

A Vas Népe és a VAOL bemutatta azt a három családot, amelyek számára gyűjtöttek: az átmeneti szálláson lakó Horváth Juditot a három gyermekével, Csapó Anikót a két gyermekével, akiknek bútorokra van szükségük, és Majtényi Zsoltékat a tíz gyermekkel. A Vas Népében és a VAOL-on többször felhívtuk a figyelmet a jótékonysági koncertre, a Soroptimist Club hölgyei kampányoltak a jegyeladásért.

Wagner Anikó, Szabó Tibor és Bálint Éva. Nagy öröm, hogy másokat is motiválni tudtak a kezdeményezéssel
Fotó: Horváth Balázs

Mind a 260 jegy elkelt, több mint félmillió forint gyűlt össze. Cikkeink hatására az olvasóink is megindultak, hogy segítsenek, az egyes családoknak címezve, névre szólóan utaltak az alapítványi számlaszámra. Többen szekrényt, ülőgarnitúrát ajánlottak, a további hasonló bútorfelajánlásoknak is lesz helye rászoruló családoknál. A jótékonysági akcióba a Hacuka közösségi vásár ruha- és játékgyűjtési akcióval kapcsolódott be, hogy tárgyi ajándékokat is kaphassanak, a locsmándi fürdő vendégül látta egy napra Horváth Juditékat és az őket szállító olvasónk családját.

A Soroptimist Club Szombathely tegnap a névre szóló utalások mellett, családonként 175 ezer forint támogatást adott át, háromfelé osztva a Szabó Tibor a jótékonysági koncertjének bevételét. A színművész elmondta: ő maga is vásárolt tíz jegyet, és a távolabb élő családtagjait is meghívta: itt voltak a nagymamák – az anyósa 800 kilométert utazott ide Erdélyből –, az unokatestvérei Balaton­keneséről és Győrből. Jól érezte magát a koncerten, és a közönség is jól érezte őt: újdonság volt, hogy barátai hatására show-elemeket vitt a műsorba, nemcsak a dalokról beszélt, hanem friss poénokat is mondott, volt, amivel készült, volt, amit helyben improvizált.

Egy nem véletlenül beépített epizódban arra a kérdésre, hogy „miként lehet tizenegy gyereket nevelni”, az a válasz hangzott el, hogy „négyig nehéz, aztán már akkora káosz van, hogy mindegy”. Megerősítette ezt a tízgyerekes Majtényi Zsoltné Zsanett a CSAK Pont Irodában rendezett adományátadáson. Karácsonyi hangulatban telt a délután, a Soroptimist Club munkatársai süteménnyel és teával kínálták a családokat.

Pataki Brigitta alapítóelnök felhívta az anyukák figyelmét, hogy a club célja a tehetségek támogatása is, szóljanak, ha valamelyik gyermekük szeretne továbbtanulni. Wagner Anikó alelnök kiemelte az adakozó emberek jóságát, akik menet közben kapcsolódtak be az akcióba. Hajbáné Varga Lívia elnök köszönetet mondott Szabó Tibor színművésznek, aki pedig elmondta: jövőre is kapható lesz hasonló rendezvényre.

(A Soroptimist alapítvány továbbra is fogad támogatásokat, a számlaszám: 11747006-27250734.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában