Kérelem

2018.12.15. 07:00

A vis maior-keret – Három vasi falu részesül most ebből a forrásból

Vas megyében három település kedvezményezett az idei kilencedik döntési körben a Belügyminisztérium vis maior támogatásában.

VN

Júniusban eső pusztított a Vadása-tónál

Fotó: VN-archív

Több mint félmilliárd forintot osztott ki összesen 73 kérelemre a Belügyminisztérium az idei kilencedik vis maior döntési körben. Vas megyében három kedvezményezett van ezúttal, s nem csak a vasiak között, de az egész országban Hegyhátszentjakabé a legmagasabb támogatás, 96,609 millió forint.

Júniusban eső pusztított a Vadása-tónál
Fotó: VN-archív

A júniusi vihar és a lezúdult hatalmas mennyiségű csapadék „nyomait” számolják fel. A Vadása-tó zsiliprendszere megrongálódott az özönvízben. A Belügyminisztérium indoklásából kiderül, az összeget ár- és belvízvédelmi vízi létesítmény helyreállítására, védekezésre, híd és út helyreállítására kapja Hegyhátszentjakab. A belügyi tárca decemberi kedvezményezettjei között van Gasztony is: 1,483 millió forinttal, valamint Orfalu 863 ezer forinttal – derül ki a listából, amit a héten írta lá Pintér Sándor belügyminiszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában