Közös ünnepi készülődés

2018.12.05. 12:00

Adventi koszorú és téltündér Köcskön

Mozgalmas hétvégén van túl Köcsk két egyesülete. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Varázsdoboz harmadik éve állít közösen karácsonyfát és díszíti a falut advent idején.

Civil/Sali Zsolt

Feldíszítették a fát és a koszorút is

Fotó: VN/Kovács Bianka

Köcsk Mozgalmas hétvégén van túl Köcsk két egyesülete. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Varázsdoboz harmadik éve állít közösen karácsonyfát és díszíti a falut advent idején. Szombaton új dekoráció foglalta el helyét a buszmegállónál – téltündér köszönti a hazaérkezőket és a falun átutazókat. Helyére került a falu karácsonyfája, újra áll a betlehem, és az adventi koszorú is elkészült.

Feldíszítették a fát és a koszorút is
Fotó: VN/Kovács Bianka

Vasárnap négy órakor közösen gyújtották meg a koszorún az első gyertyát. Szép szokássá vált, hogy esténként egy-egy család vállalja a gyertyagyújtást, így nemcsak vasárnaponként, hanem az elkövetkező három hétben minden este gyertyafény világítja be majd a harangláb környékét. Az advent végén, december 22-én közös karácsonyi ünnepre várják az egyesületek a falu lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában